Política Estat espanyol

BARCELONA

Massiva manifestació contra el judici als líders sobiranistes

dissabte 16 de febrer de 2019| edici� del dia

Aquest dissabte s’ha celebrat a Barcelona una massiva manifestació en contra del judici als líders sobiranistes i en defensa del dret a l’autodeterminació.

La manifestació convocada per les entitats civils ANC i Òmnium, al costat dels partits sobiranistes i la CUP, així com sindicats i altres organitzacions ha marxat des de la plaça Espanya fins a la plaça Universitat, omplint tot el tram de la Gran Via de les Corts Catalana que transcorre d’un punt a un altre al crit de "Llibertat per als presos polítics" i "Independència". A més, han estat nombrosos les crides a la vaga general convocada per a dijous 21 de febrer.

Segons dades de l’organització, més de 500.000 persones han participat de la mobilització en contra del judici i per la defensa de l’autodeterminació del poble català. La Guàrdia Urbana, per part seva, xifra l’assistència en 200.000 persones.

En finalitzar la marxa s’han fet diferents parlaments per part de l’ANC i Òmnium, representants dels familiars dels presos polítics, dels CDR i els sindicats USTEC i Intersindical-CSC.

A més de la massiva manifestació d’avui, les diferents organitzacions independentistes estan impulsant una campanya de protesta i manifestacions en vies a una mobilització permanent mentre es prolongui el judici.

La Intersindical-CSC convoca a una vaga general per a dijous que ve 21 de febrer amb el lema “Sense drets no hi ha llibertat” i coincidint amb el setè aniversari de l’aprovació de la reforma laboral del PP i l’exigència de la derogació d’aquesta. La USTEC, així com també l’ANC i Òmnium al costat d’ERC, JxCat i Demòcrates i l’esquerra independentista, entre ells la CUP i els CDR, han fet públic el suport a la convocatòria de vaga.

A Madrid hi ha convocada una altra gran manifestació contra el judici als líders i per l’autodeterminació del poble català per al 16 de març.
temes relacionats

Presos polítics catalans   /    Política Estat espanyol   /    Presos polítics   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Independència de Catalunya   /    En Català   /    Barcelona   /    Catalunya

Comentaris

Comentar