×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Manifestació a Madrid contra la guerra d’Ucraïna: “Ni Putin, ni OTAN”

Més de mil persones, convocades per desenes d'organitzacions socials, sindicals i polítiques agrupades en l'Assemblea Popular contra la Guerra, s'han mobilitzat aquest diumenge en el centre de Madrid contra la invasió russa, contra la ingerència de l'OTAN i per la solidaritat internacionalista.

EsquerraDiari.cat

dilluns 4 d’abril de 2022
Facebook Twitter

“Ni Putin, ni Otan, no a la guerra!” i “Pressupostos militars, per a escoles i hospitals” eren alguns dels cantics amb els quals va arrencar la manifestació des de la rodalia de l’estació d’Atocha.

La manifestació havia estat convocada per l’Assemblea Popular contra la Guerra, integrada per col·lectius com CGT, Ecologistas en Acción, Anticapitalistas, CRT, ATTAC, Desarma Madrid, PTD, entre altres. Un miler de persones s’hi van manifestar a Madrid contra la guerra a Ucraïna i la despesa militar: "Ni Putin ni OTAN!"

En la pancarta de capçalera es podia llegir “No a la guerra. Fora tropes russes d’Ucraïna, no a la intervenció de l’OTAN”. Durant la manifestació, es cridava també lemes com "les vostres guerres, els nostres morts" o "ni pau entre classes, ni guerra entre pobles".

Els manifestants van denunciar també el “rearmament imperialista” i que mentre es destina diners als pressupostos militars, es retalla en sanitat o educació. També assenyalaven la gravetat de la situació econòmica i social provocada per la política de sancions de l’OTAN cap a Rússia. “Quelcom que està pagant el poble rus, i també els treballadors d’altres països, amb la inflació i l’augment de les tarifes de l’energia”.

En arribar a la Plaça de la Província, enfront del Ministeri d’Afers exteriors, diversos dels col·lectius convocants van prendre la paraula en l’acte de tancament de la manifestació.

Des de la CGT de Madrid, assenyalaven que no podien faltar a aquesta convocatòria "perquè totes som la mateixa classe obrera. La que a Ucraïna estan massacrant, i la que a Rússia estan detenint per lluitar contra aquesta guerra". El seu representant denunciava també que el "capitalisme, l’imperialisme i el patriarcat", aboquen a la classe obrera "a pagar econòmicament i amb la nostra qualitat de vida les seves guerres".

Josemi Lorenzo de Desarma Madrid, deia als mitjans de comunicació que la “criminal invasió de Putin” a Ucraïna “tindrà una afectació tremenda” en el pla econòmic i, especialment, “en les persones més desfavorides”. Alhora, va criticar l’augment dels pressupostos militars.

Lorena Cabrerizo, portaveu d’Anticapitalistas, va denunciar que les conseqüències de la guerra ja s’estan sentint per mitjà d’una “elevada inflació” i advertia que la continuació de la guerra agreujarà una “crisi” que acabaran sofrint les “persones treballadores”.

Iago Martínez, portaveu d’Ecologistas en Acción, assegurava per la seva part que el “procés de remilitarització” de les societats occidentals influirà en la lluita contra el canvi climàtic.

Per part seva, la nostra companya Lucía Nistal del CRT i Esquerra Diari, va assegurar que aquesta és una guerra “que hem d’enfrontar amb la mobilització, exigint la retirada immediata sense condicions de les tropes russes d’Ucraïna i la fi d’aquesta invasió”. Però també, assenyalava que “hem de denunciar la ingerència imperialista de l’OTAN i la Unió Europea, que s’omplen la boca parlant de democràcia, porten anys avançant en la zona i fent costat al govern reaccionari de Zelensky. Un govern que es recolza en bandes de mercenaris i neonazis, que ataquen amb violència als pobles rusòfons que lluiten per la seva autodeterminació, i que només defensa la seva pròpia agenda proimperialista, que res té a veure amb els interessos del poble ucraïnès”.

Nistal també assenyalava que “l’obligació de denunciar la campanya brutal de rearmament imperialista i militarista en la qual estan embarcats tots els governs europeus, inclòs el Govern del PSOE i UP”. I assegurava que aquesta és una política imperialista, ja que “els milions que no hi havia per a sanitat o educació, ara els usen per a pujar el pressupost militar per a continuar espoliant i oprimint altres pobles”. També ha assegurat que "cap sortida progressiva al conflicte vindrà de la mà de la diplomàcia imperialista".

Finalment, deia que “amb aquesta gran convocatòria construïda des de l’Assemblea Popular contra la guerra, hem fet un gran pas, plantant una bandera independent. Des del CRT, continuarem apostant amb tot per desenvolupar aquesta Assemblea i per la construcció d’un gran moviment internacionalista contra la guerra, que s’estengui en tot l’Estat i tota Europa, buscant l’aliança amb la classe treballadora i amb el poble rus que enfronta al règim autocràtic de Putin resistint una brutal repressió”.


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge