×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les eleccions s’ajornen per al dia 30 de maig

Finalment, els partits han arribat a un acord per a ajornar les eleccions al 30 de maig. No obstant, la data proposada no rep el suport del PSC.

EsquerraDiari.cat

divendres 15 de gener de 2021
Facebook Twitter

La taula de partits ha arribat a un consens per suspendre la data de les eleccions catalanes del proper 14F. La situació de la pandèmia i la ineficiència del Govern per combatre-la ha fet gairebé impossible celebrar-les.

Finalment s’ha arribat a un acord per a ajornar les eleccions al 30 de maig. La intenció del Govern era aconseguir un consens unànime entre tots els partits i evitar possibles entrebancs legals.

En aquest sentit, tot i que el PSC no s’ha avingut a la nova data, l’executiu català procedirà a la signatura del decret de suspensió.

El PSC, per la seva banda, que fins fa unes hores portava la veu discordant s’ha afegit a la resta de partits per consensuar la suspensió. No obstant, no comparteixen la data i han proposat el 14 o 21 de març, abans de la setmana santa.

A més, Miquel Iceta ha criticat que aquest ajornament es fa amb criteris electoralistes i no sanitaris. Una mica de raó segurament en tenen ja que fins fa poc ERC volia que la data de les eleccions sigui quan abans millor. Però després del canvi de candidat del PSC tot ha canviat. De totes formes, aquests criteris són tant electoralistes com els del PSC que vol aprofitar l’efecte "Illa" per guanyar les eleccions.

Sens dubte, cap partir ha proposat cap mesura de seguretat efectiva com disposar d’urnes volants, o permetre que els funcionaris s’apropin a les llars dels afectats per demanar el vot per correu en comptes d’optar per l’ajornament.

Et pot interessar: Eleccions 14F: els partits miren les enquestes i donen l’esquena al poble

Alhora, com deiem en un avançament anterior, l’ajornament de les eleccions es donen en el marc de la tercera onada de la pandèmia, amb més de mil contagis diaris i ja hi ha més de 500 persones a les UCI dels hospitals.

En aquest sentit, l’ajornament de les eleccions són una mostra més de que el Govern català no fa altra cosa que aplicar mesures restrictives, en lloc de reforçar el sistema sanitari per a paliar la crisi socio-sanitària i econòmica que pateixen els treballadors i el poble pobre.

Esquerra i JxCat no fan res per impedir els acomiadaments i continuen els desnonaments en ple hivern tot i estar prohibits. I el PSC, per la seva banda tampoc denuncia que hi hagi milers de treballadors sense cobrar els ERTO, i molt menys discutir-li al Govern de Sánchez i Iglesias que no hi hagi ajudes socials.

Passi el que passi amb la data de les eleccions catalanes, la solució als problemes de la gran massa treballadora no vindrà per votar alguna d’aquestes opcions. Cal una mobilització als carrers i lluitar per revertir les retallades i treure els diners que Argimon diu que falten de les grans fortunes i dels guanys de les gran empreses de l’Ibex 35.

Et pot interessar: S’acaba l’any de la Covid amb els rics encara més rics


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”