×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les eleccions s’ajornen per al dia 30 de maig

Finalment, els partits han arribat a un acord per a ajornar les eleccions al 30 de maig. No obstant, la data proposada no rep el suport del PSC.

EsquerraDiari.cat

divendres 15 de gener de 2021
Facebook Twitter

La taula de partits ha arribat a un consens per suspendre la data de les eleccions catalanes del proper 14F. La situació de la pandèmia i la ineficiència del Govern per combatre-la ha fet gairebé impossible celebrar-les.

Finalment s’ha arribat a un acord per a ajornar les eleccions al 30 de maig. La intenció del Govern era aconseguir un consens unànime entre tots els partits i evitar possibles entrebancs legals.

En aquest sentit, tot i que el PSC no s’ha avingut a la nova data, l’executiu català procedirà a la signatura del decret de suspensió.

El PSC, per la seva banda, que fins fa unes hores portava la veu discordant s’ha afegit a la resta de partits per consensuar la suspensió. No obstant, no comparteixen la data i han proposat el 14 o 21 de març, abans de la setmana santa.

A més, Miquel Iceta ha criticat que aquest ajornament es fa amb criteris electoralistes i no sanitaris. Una mica de raó segurament en tenen ja que fins fa poc ERC volia que la data de les eleccions sigui quan abans millor. Però després del canvi de candidat del PSC tot ha canviat. De totes formes, aquests criteris són tant electoralistes com els del PSC que vol aprofitar l’efecte "Illa" per guanyar les eleccions.

Sens dubte, cap partir ha proposat cap mesura de seguretat efectiva com disposar d’urnes volants, o permetre que els funcionaris s’apropin a les llars dels afectats per demanar el vot per correu en comptes d’optar per l’ajornament.

Et pot interessar: Eleccions 14F: els partits miren les enquestes i donen l’esquena al poble

Alhora, com deiem en un avançament anterior, l’ajornament de les eleccions es donen en el marc de la tercera onada de la pandèmia, amb més de mil contagis diaris i ja hi ha més de 500 persones a les UCI dels hospitals.

En aquest sentit, l’ajornament de les eleccions són una mostra més de que el Govern català no fa altra cosa que aplicar mesures restrictives, en lloc de reforçar el sistema sanitari per a paliar la crisi socio-sanitària i econòmica que pateixen els treballadors i el poble pobre.

Esquerra i JxCat no fan res per impedir els acomiadaments i continuen els desnonaments en ple hivern tot i estar prohibits. I el PSC, per la seva banda tampoc denuncia que hi hagi milers de treballadors sense cobrar els ERTO, i molt menys discutir-li al Govern de Sánchez i Iglesias que no hi hagi ajudes socials.

Passi el que passi amb la data de les eleccions catalanes, la solució als problemes de la gran massa treballadora no vindrà per votar alguna d’aquestes opcions. Cal una mobilització als carrers i lluitar per revertir les retallades i treure els diners que Argimon diu que falten de les grans fortunes i dels guanys de les gran empreses de l’Ibex 35.

Et pot interessar: S’acaba l’any de la Covid amb els rics encara més rics


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah