Catalunya

BARCELONA

La Generalitat deixa 369 infants de Barcelona sense places públiques a P3

El departament d'Educació deixa almenys 369 infants de Barcelona sense poder accedir a les places públiques de P3. La FaPaC i la Plataforma 'Som P3' ho denuncien i exigeixen que tots els infants tinguin dret a una escola pública i de proximitat.

divendres 19 de juny de 2020| edició del dia

Ahir es va fer públic que almenys 369 infants de Barcelona no podran accedir a una plaça pública pel proper curs a P3.

Segons informa la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya) "Després d’analitzar les sol·licituds de preinscripció de les famílies, la FaPaC constatem que hi ha, com a mínim, 369 infants de Barcelona que no tenen garantida una plaça pública de proximitat al domicili per començar P3 el curs vinent".

Això significa que, segons expresa també la federació de mares i pares, "si es te en compte que el radi de proximitat al domicili és de 500 metres, moltes de les famílies que no han rebut una plaça pública a l’escola sol·licitada no tenen plaça a cap altra escola pròxima al domicili".

Cal ressaltar que alguns dels principals barris on els infants es queden sense plaça pública de proximitat son el més pobres de la ciutat, com és el cas, per exemple de El Bon Pastor o El Raval. Aquestes famílies ara es veuen obligades a inscriure als infants en escoles privades o concertades, amb l’enorme increment que això suposa per a les famílies obreres i populars.

Enfront això, i en exigència per places públiques per a tots els infants, les famílies afectades s’han concentrat aquest matí juntament amb la plataforma ’Som P3’ davant del Consorci d’Educació de Barcelona.

I és que, com denuncia la FaPaC "un any més es constata la manca de planificació del Departament d’Educació per donar cobertura a les necessitats d’escolarització de la ciutat tenint en compte la creixent preferència de les famílies per l’educació pública".

Però, sens dubte, aquesta situació és donada, principalment, pel tancament de les línies de P3 en nombroses escoles públiques, no només de Barcelona, sino en diferents municipis catalans per part del Govern de la Generalitat. Tot, en favor del manteniment dels concerts educatius amb nombrosos centres privats.

I d’entre aquests, destaquen les escoles de l’Opus Dei, les mateixes que segreguen per qüestió de gènere, i només entre 2010 i 2014 van rebre més de 100 milions en ajudes per part del Govern d’Artur Mas, i encara avui la Generalitat segueix renovant-li els concerts.

És en aquest sentit també que la FaPaC exigeix que "tots els infants tenen dret a una escola pública, de proximitat, laica i gratuïta i que és obligació de l’administració garantir aquest dret en condicions d’igualtat i no discriminació.

Clica aquí per llegir integrament el comunicat de premsa de la FaPaC en exigència de places púlbiques per a tots els infants.
temes relacionats

Infantessa   /    Escola   /    Catalunya   /    Privatitzacions   /    Generalitat catalana   /    Educació pública   /    Societat

Comentaris

Comentar