Catalunya

STREAMING

Junqueras i els exconsellers tornen al Parlament en una comissió que investiga el 155

L'ex vice president del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els altres ex consellers destituïts han tornat avui al Parlament més de dos anys després en una comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155.

dimarts 28 de gener de 2020| edici� del dia

EFE/Enric Fontcuberta

L’ex vice president del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, i els altres ex consellers destituïts han tornat avui al Parlament més de dos anys després.

Junqueras, Turull, Forn, Rull, Romeva i Bassa acudeixen avui al Parlament en una comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155 després de la proclamació de la República catalana el 27 d’octubre de 2017.

La comissió d’investigació ha començat passades les nou del matí i Oriol Junqueras ha estat el primer a asseure’s davant els diputats del Parlament que participen en la comissió.

Segueix aquí la comissió d’inviestigación en directe:

Mitja hora abans, tant Junqueras com els altres ex consellers han arribat al Parlament i mentre no han pogut accedir a la sala on es duu a terme la comissió han estat aïllats a la sala d’audiències.

Per part seva, l’ANC i Òmnium Cultural han convocat ha una concentració per a donar suport a les portes del Parlament als líders presos. Moment en el qual també han estat rebuts per Quim Torra i el president del Parlament, Roger Torrent, entre altres membres del Govern actual.

Cal recordar que després de l’aplicació del 155 l’ex president Carles Puigdemont i els ex consellers Antoni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig s’exilien a Bèlgica. Al mateix temps, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Joaquim Forn, a més de Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila, així com també l’ex presidenta del Parlament Carme Forcadell i els líders de ANC i Òmnium eren condemnats a presó.

S’iniciava així una escalada repressiva per part del Règim del 78, amb la judicatura al capdavant, per a aniquilar d’arrel el moviment independentista català i les seves aspiracions democràtiques pel dret a decidir, que fins i tot avui perdura.

Hi haurà ampliació
temes relacionats

Catalunya   /    Presos polítics   /    Article 155   /    Catalunya

Comentaris

Comentar