×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Europa instal·la "canons de so" que s’utilitzaran contra els refugiats

Mentre el mur de Trump entre Mèxic i els EUA escandalitzava al “progressisme” europeu, el seu cinisme avui es fa patent una vegada més front la política migratòria Europea. Les noves tecnologies al servei de l'Europa fortalesa i el capital.

EsquerraDiari.cat

dijous 3 de juny de 2021
Facebook Twitter

L’última crisi migratòria que va tenir el seu epicentre de tensió a les fronteres entre l’Estat espanyol i el Marroc, que va portar a una crisi diplomàtica entre tots dos governs, està revelant part dels elements de control migratori desenvolupats per la UE.

Els dispositius LRAD, per les seves sigles en anglés Long Range Acoustic Device o també coneguts com a canons d’ones sonores i armes sòniques, poden ser usats en terra o muntats en vehicles. Aquests canons poden emetre poderoses ones sonores que pels seus alts decibels poden causar dolor i commoció en el cos humà, així com lesions permanents i irreversibles.

Grècia ja ha instal·lat aquests dispositius de control de masses a la seva frontera amb Turquia. Més precisament a la província grega de Alexandroupolis, al llarg del riu Maritsa, que travessa els Balcans i el sud-est d’Europa.

S’invertiran 35 milions d’euros en programes de lluita contra els refugiats. Entre canons sònics, drons, càmeres tèrmiques i de llarg abast, sensors, intel·ligència artificial i un llarg etc. Molta d’aquesta tecnologia en fase de proves i tot sota el cínic argument d’una política de migració humana i eficaç.

Una tecnologia futurista desenvolupada a través dels més de 3.000 milions d’euros invertits per la UE en recerca després de la crisi de refugiats de 2015 i 2016, en els quals més d’un milió de persones que fugien de la guerra a l’Afganistan, Síria i l’Iraq arribaven a les costes gregues, italianes i d’altres llocs d’Europa.

Canons de so ja utilitzats per diversos cossos policials del món, com els propis Mossos d’Esquadra, els qui el van estrenar en el 2014, com a complement a la resta d’elements repressius habituals.

La nova tecnologia al servei de fer més difícil que els que fugen de les guerres i les penúries, puguin arribar i refugiar-se en algun lloc segur. Al servei del control de masses de les pròpies poblacions i les classes treballadores del continent. En definitiva d’una Europa fortalesa dels capitalistes.


Facebook Twitter
La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l'ofensiva judicial

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l’ofensiva judicial

El govern "progressista" justifica l'espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El govern "progressista" justifica l’espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l'escalada militarista de l'OTAN i la lluita contra la immigració

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l’escalada militarista de l’OTAN i la lluita contra la immigració