×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Es desfà un altre muntatge: Absolt Boro LH, periodista de la Haine i Kaosenlared en el judici #JaqueALaMonarquia

El periodista BoroLH de la Haine i Kaosenlared ha estat absolt pel tribunal. Un altre muntatge policial que s'enfonsa. Un altre pas que consolida la lluita pel lliure exercici de la nostra professió.

Diana Cordero

dimecres 14 de novembre de 2018
Facebook Twitter

La decisió del tribunal, si bé encara pot ser apel·lada és d’absolució. Segons informacions subministrades pel company, no s’han trobat proves que acreditin la veracitat de les imputacions, i no es poden prendre com a suficient i acreditada prova les declaracions dels policies. És important recordar que durant el judici van existir manifestes inconsistències en les declaracions del cos policial intervinent en aquest esdeveniment, a més de presentar-se proves audiovisuals i testimoniatges que demostraven en forma determinant la innocència absoluta de Boro.

Els agents de Policia van denunciar que el nostre company els havia propinat diversos cops en finalitzar la protesta de la manifestació convocada amb el lema ‘Jaque al rey’ el 29 de març de 2014. Les imatges, gravades per altres fotoperiodistes que van ser copejats per la Policia, mai van acreditar la versió policial i ara tampoc ho ha fet la sentència judicial. La sentència del Jutjat número 6 penal de Madrid destaca les contradiccions dels agents policials en el relat dels fets, assenyalant que “existeixen declaracions poc precises, no uniformes entre si de, dels agents respecte a la successió i abast dels fets, no corroborades realment pels seus companys, presentant els agents lesions amb diferents mecanismes de producció. L’exposat fa que sorgeixin dubtes per estimar que la prova de càrrec sigui suficient per desvirtuar la presumpció d’innocència, i aquests dubtes es generen encara més amb el visionat realitzat en el plenari del vídeo”.

I és que, com va assenyalar el nostre company en la seva intervenció davant el tribunal: “El que va passar al final de la manifestació Jaque al Rey de 2014 no va ser un atemptat a l’autoritat, que és pel que m’estan jutjant aquí, sinó que va ser un atemptat a la premsa i a la llibertat d’informació per part de la Policia”.

Per això la sentència absolutoria, que encara no és ferma posat que la fiscalia té 10 dies per recórrer, marca una fita en la defensa de les llibertats mínimes que no solament han d’acompanyar i garantir el lliure exercici de la nostra professió de comunicadors i comunicadores, sinó la possibilitat de qualsevol persona de fer ús del seu dret a la llibertat d’expressió i poder defensar-se davant l’anomenada justícia d’acusacions infundades de les forces policials.

A més és oportú assenyalar que aquest fet va permetre la visibilizacin dels i les periodistes dels mitjans de comunicació no hegemònics, sistemàticament menyspreats i ocultats pels mitjans massius.

La denúncia i suport dels mitjans populars, socials i comunitaris,van ser també protagonistes d’aquest procés, així com la força emergent dels moviments socials que van respondre a tota convocatòria per denunciar aquest muntatge, la criminalització de Boro i demanar la seva absolució.

Una gran notícia. Salut company!

Aquests van ser els tuits que Boro LH va publicar dimecres pel matí:

*Publicat originalment a Kaos en la Red


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria