×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els seguidors de Bolsonaro realitzen atacs racistes i misògins

El discurs ultradretà de Bolsonaro es transforma en un assassinat polític i diverses agressions perpetrades pels seus seguidors.

divendres 12 d’octubre de 2018
Facebook Twitter

Els discursos racistes, misògins i homòfobs de l’ultradretà Bolsonaro que són celebrats pels seus seguidors, es van transformar de solament paraules a fets, després de les eleccions diumenge passat. El mestre de capoeira Romoaldo Rosário da Costa, més conegut com Moa do Katendê, de 63 anys, va ser assassinat de 12 ganivetades en la matinada del dilluns en un bar de Salvador, en l’estat de Badia al nord-est de país. L’autor del crim va ser identificat com Paulo Sérgio Ferreira de Santana, de 36 anys, i va reconèixer que l’atac va ser motivat per raons polítiques.

Ferreira de Santana, es va reconèixer defensor i votant del candidat que avui lidera les enquestes per a president, Bolsonaro del Partit Social Liberal (PSL), i segons testimonis debatia amb l’amo del bar i Moa do Katendê, tots dos votants del PT. L’assassí va anar a la seva casa, va prendre un ganivet de netejar peix i va tornar al bar per atacar al mestre de capoeira amb 12 criminals punyalades.

Moa do Katendê era un dels més importants mestres de capoeira del país, fundador de l’històric bloc afro Afoxé Badauê en Salvador, i activista en defensa de la cultura negra i la seva difusió. El músic Caetano Veloso va publicar un vídeo després d’assabentar-se de l’assassinat del músic i capoerista bahiano: "Era un bon amic i una de les figures centrals del creixement dels grups afro de Salvador. N’hi ha prou de feixisme. No podem permetre que succeeixin coses així".

Aquest dilluns la germana de Marielle Franco, la regidora d’esquerra i defensora de drets humans assassinada a Rio de Janeiro fa set mesos, es trobava en un centre comercial amb la seva filla de dos anys quan dos homes se li van acostar (un d’ells vestit amb una remera de Bolsonaro) i van començar a cridar-li: "Sal d’aquí, puta d’esquerres. Sal d’aquí, feminista". El dimarts a la Universitat Federal de Paraná deu joves van atacar llançant ampolles a un estudiant que portava una gorra del MST(Moviment Sense Terra), mentre li cridaven: "Aquí està Bolsonaro".

A la ciutat de Porto Alegri, en Rio Gran do Sul al sud de Brasil, una jove de 19 anys va ser atacada per tres homes, votants de Jair Bolsonaro, en baixar de l’autobús. La jove portava una remera en la qual es llegia el hashtag #EleNão (Ell no) i el grup d’atacants la va increpar i va copejar violentament per portar aquesta consigna. Com això no els va bastar, el grup d’homes va marcar en l’abdomen de la jove, amb una navalla, el símbol de l’esvàstica nazi.

Els atacs incentivats pel discurs homòfob de Bolsonaro també es van donar en diversos punts del país. L’endemà de les eleccions en els banys del col·legi franc-brasiler de Rio de Janeiro una pintada que advertia "Tortilleras van a morir". Aquest mateix dilluns una dona transexual va ser hospitalitzada després d’una pallissa rebuda per seguidors de l’ultradretà.

El professor Renato Zamora va relatar com una alumna seva havia sofert un atac en el metre: "Un boig que cridava Bolsonaro la va empènyer a la via, per sort la van rescatar", va dir el professor. El publicista Eloy Capucho va denunciar davant la Policia Militar de Rageu-vos una amenaça de mort de part d’un conductor de Uber quan va saber que havia votat a Haddad i que era homosexual.

Tan sol uns dia després de la primera volta electoral aquests atacs, com el brutal que va sofrir la jove en Porto Alegri i el criminal assassinat del mestre Moa, mostren que el discurs de l’ultradretà Jair Bolsonaro serveix per augmentar la repressió i persecució d’aquells que lluiten contra el racisme, masclisme i LGBT fòbia.

L’enfortiment de Bolsonaro, després de les eleccions van ser manipulades a cada pas pel poder judicial, tutelades per l’exèrcit amb el suport dels grans mitjans, perquè els candidats que defensen la continuïtat del programa colpista de Témer siguin els favorits, reforcen el caràcter d’urgència en la lluita contra l’ascens d’aquesta extrema dreta que no oculta el seu pla de govern per atacar els drets dels treballadors, els drets socials del poble pobre i privatitzar tot el patrimoni nacional.

Et pot interessar: Declaració: Bolsonaro és l’avanç de l’autoritarisme hereu de la dictadura militar

El moviment #EleNão, que protagonitzen les dones, va expressar que hi ha forces per resistir l’avanç de la ultra dreta. La mobilització independent dels treballadors, de la joventut, dels negres, de les dones, de la diversitat sexual, els sense sostre i sense terres als carrers, amb vagues i ocupacions és l’únic moviment social que, dirigit per les treballadores i treballadors, pugues veritablement enfrontar l’avanç de l’autoritarisme i l’extrema dreta.


Facebook Twitter
La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Eleccions Municipals: cap a uns comicis sense alternativa per als sectors populars

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l'ofensiva judicial

Cas Borràs: torna la JEC al servei del Règim i l’ofensiva judicial

El govern "progressista" justifica l'espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El govern "progressista" justifica l’espionatge emparant-se en la llei franquista de Secretos Oficiales

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Viure o sobreviure? El cost de vida suposa el 61% del salari mínim i sense comptar la despesa en habitatge

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l'escalada militarista de l'OTAN i la lluita contra la immigració

Biden reconeix el compromís de Sánchez en l’escalada militarista de l’OTAN i la lluita contra la immigració