Política Estado Español

CATALUNYA

El “a por ellos” arriba a les escoles catalanes: vuit professors investigats per “incitació a l’odi”

Vuit professors són investigats per presumptes delictes d'incitació a l'odi. El 155 i unes eleccions imposades el 21D com a base per a la regressió del model d'escola pública catalana i per desenvolupar una forta repressió contra les llibertats democràtiques a Catalunya i la resta de l'Estat.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

dimarts 7 de novembre de 2017| edició del dia

Ha passat més d’un mes des que el poble català va fer possible la realització del referèndum per la independència de Catalunya.

El que ve a partir del dia 2 és conegut al món sencer. Un increment de l’ofensiva repressiva per part del Govern de Mariano Rajoy cap al poble de Catalunya que posa de manifest el caràcter reaccionari del Règim del ’78. Les vies policial i judicial han actuat en tot aquest temps com a garants del “atado y bien atado”. Molt més després del 27 d’octubre, data en la que el Parlament va declarar la independència de Catalunya, amb l’aplicació del 155 i deixant a més de mig Govern de la Generalitat a la presó i l’amenaça imminent de presó pel president Carles Puigdemont, els altres consellers en l’exili i la Mesa del Parlament. Això sense oblidar les més de tres setmanes que porten “els Jordis” a Soto del Real.

És en aquest marc que aquest dimarts estaven citats vuit professors de tres col·legis diferents de La Seu d’Urgell (Lleida). El jutge els ha pres declaració i els seguirà investigant per si han pogut incórrer en un possible delicte d’incitació a l’odi pel tracte que es va donar dels fets de l’1-O als seus alumnes.

Arran de la denúncia d’un grup de pares, cinc professors del col·legi públic Mossèn Albert Vives, entre ells el director del centre; dos professors de l’escola Pau Claris i la directora del centre escolar La Salle van passar ahir pels jutjats de La Seu d’Urgell. Segons l’Agència Europa Press, que va tenir accés a l’acte del jutge, els demandants denuncien que un menor “va ser víctima d’humiliacions, insults i fins i tot agressions” pel fet que la seva mare sigui membre de la Guàrdia Civil.

Davant això, la comissió creada en suport a l’escola catalana de La Seu d’Urgell va aconseguir recollir més de 40.000 signatures en solidaritat amb els vuit professors acusats i amb els col·legis públics de Catalunya. A més, un grup de pares i mares també va aconseguir més de dues-centes signatures com a mostra de suport als docents.

L’acusació de delicte d’incitació a l’odi cap als vuit professors forma part de la campanya repressiva del Règim del ’78 contra les aspiracions d’independència del poble català. Les acusacions d’adoctrinament que des de fa mesos vénen llançant des de Ciutadans han trobat ressò ràpidament en el Partit Popular després de l’1-0, aixecat una intensa campanya de desprestigi cap al model d’escola català. Exemple d’això són les declaracions, entre altres, del president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, en les quals arremetia dient que “a les escoles catalanes s’educa per odiar a Espanya”.

Però és que, a més, la croada contra les escoles catalanes atempta també a l’intent de desprestigiar i per aquesta via acabar amb el model d’immersió lingüística duta a terme a Catalunya. Aquest és un vell anhel del Partit Popular a Catalunya: la volta a l’escola franquista. Intents no li han faltat durant anys i quin dubte cap que sota l’aplicació de l’article 155 i amb la imposició d’unes eleccions pel 21D, el PP -i per extensió el Règim del ’78- intentarà novament aplanar el camí per a això.

I és que l’aplicació de l’article 155, amb les mesures de presó sense fiança per als consellers al capdavant, és l’avantsala per a la regressió dels drets i llibertats democràtiques a nivell general. Amb l’objectiu de posar fi a les aspiracions de milions de catalans es busca asseure les bases per aprofundir en l’ofensiva de persecució cap a tot aquell que s’oposi al Règim espanyol i qüestioni l’ordre establert. Una ofensiva que ja venia aplicant-se amb mà de ferro des de l’entrada en vigor de la llei mordassa en 2015.

En aquest sentit, les detencions de dos joves acusats de suposat delicte d’odi per criticar en Facebook la violència policial durant l’1-O, o la imputació al director de la revista ’El Jueves’ per un article satíric sobre la policia, són les primeres (però no les úniques) mostres d’aquest increment de l’ofensiva contra les llibertats democràtiques, com també mostra l’empresonament dels joves de Altsasu. Catalunya és avui el que durant dècades ha estat Euskal Herria, un laboratori per posteriorment usar les mateixes mesures repressives en la resta de l’Estat.

Per poder enfrontar el cop institucional contra el poble català és necessari impulsar una gran mobilització social contra el Règim del 78 que porti a una vaga general a Catalunya i la resta de l’Estat. Una lluita que, amb la classe treballadora al capdavant, es prepari per respondre a la repressió del Govern central i posi també al centre les principals demandes socials contra l’atur, la precarietat o la defensa dels serveis públics que donin contingut a la república a la qual aspiren les majories socials. Quelcom totalment allunyat dels interessos de la direcció del procesisme, el PDeCAT i ERC.
temes relacionats

Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    Independencia de Catalunya   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Catalunya

Comentaris

Comentar