×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El 71% dels francesos vol la renúncia del Govern després del decret de Macron

Segons una enquesta de Harris Interactive realitzada després de l'anunci del decret de Macron per passar la reforma de les pensions el 71% de la població està a favor de la renúncia del Govern. Una xifra que confirma l'abast de la crisi política en la que es troba el macronisme, i les possibilitats que s'obren en aquesta nova etapa per al moviment de lluita.

Rafael Cherfy

divendres 17 de març
Facebook Twitter

Després de l’anunci aquest dijous per part del Govern de Macron per a utilitzar l’article 49.3 de la Constitució (similar a un decret) per a aprovar la seva reforma de pensions, una enquesta d’Harris Interactive mostra l’abast de l’oposició social a la mesura i la crisi política del seu Govern. El 82% de la població diu que s’oposa a l’ús de l’article 49.3.

Però més enllà de l’oposició mateixa a la utilització d’aquesta eina antidemocràtica, l’enquesta també reflecteix que l’executiu està més feble que mai, amb el 71% de la població desitjant la seva renúncia immediata. La consultora Harris Interactive ho analitza de la següent manera: "Si es presentés una moció de censura contra aquest recurs a l’article 49.3, el 71% dels francesos voldria que s’aprovés i que el govern dimitís". La veritat és que ja hi ha dues mocions de censura presentades en l’Assemblea Nacional que s’han de tractar el dilluns, però el que més amenaça avui al Govern és el radicalisme que s’expressa al carrer i en la represa de la vaga en diferents sectors.

El Govern és plenament conscient d’això, com el demostra el salt repressiu donat contra manifestants i vaguistes aquesta setmana i en particular aquest dijous i divendres després de l’anunci del decret de Macron.

Com assenyalen els nostres companys i companyes de Révolution Permanent: "En aquest context de profunda crisi política, com el demostren aquestes enquestes, és urgent posar tot en marxa per a prolongar la vaga".

La vaga, de fet, continua i es renova en refineries, recol·lectors d’escombraries, empreses energètiques o fins i tot en el transport, i l’anunci de la utilització de l’article 49.3 no va fer més que tirar llenya al foc i va donar peu a nombroses accions espontànies i manifestacions el dijous, que continuen aquest divendres. En aquest sentit, segons l’enquesta, el 65% de la població està a favor d’una extensió de la mobilització fins i tot després de l’aprovació del text per 49,3.

El sondeig confirma l’enorme crisi política del Govern de Macron, que no sols es troba en minoria en el Parlament, sinó sobretot en una ultraminoría social amb una aclaparadora oposició mobilitzant-se als carrers i en les empreses. És ara o mai, cal passar a l’ofensiva construint la vaga renovable i la seva extensió, per a finalment treure a Macron, el Govern i les seves reformes.


Facebook Twitter
Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid