×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Continuen les mobilitzacions contra la LGBTIfòbia i la repressió del govern

Després de la repressió policial a la manifestació de #JusticiaParaSamuel a Madrid celebrada dilluns passat i l'augment d'agressions LGBTIfòbiques, desenes de col·lectius i associacions LGTBIAQ+ i crítiques han convocat mobilitzacions en tot l'estat al llarg de tot aquest cap de setmana.

EsquerraDiari.cat

dissabte 10 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Ahir divendres es van celebrar les primeres concentracions a Barcelona, Algesires i Múrcia. A aquestes, s’hi sumen mobilitzacions en altres 11 ciutats al llarg del cap de setmana.

Les primeres mobilitzacions del cap de setmana han mostrat el que ja es venia expressant aquests dies en xarxes socials: un gran indignació davant les agressions lgtbifòbiques i un profund rebuig davant la resposta del govern "progressista" davant les manifestacions del passat dilluns, en concret enviant a la policia a reprimir la manifestació que va tenir lloc a Madrid.

Ahir també va produir-se una forta repressió a la manifestació convocada a Barcelona amb identificacions, cops de porra i corredisses per part dels Mossos d’Esquadra del Govern de la Generalitat.

En les manifestacions hi ha hagut una clara denúncia a l’actuació repressora de la policia i el Govern a les mobilitzacions. Precisament un dels elements que més ha generat ràbia aquests dies és, a més de la repressió, el fet que la policia i els mitjans de comunicació tractessin de negar que es tracti d’un assassinat per lgtbifòbia.

Diversos centenars de persones també han participat en les concentracions de Múrcia i Algesires. A Múrcia centenars de persones desbordaven la Plaça de Santo Domingo.

Al llarg del cap de setmana se succeiran més mobilitzacions que s’esperen massives.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques