Gènere i sexualitats

LGTBI REPRESSIÓ

Continuen les mobilitzacions contra la LGBTIfòbia i la repressió del govern

Després de la repressió policial a la manifestació de #JusticiaParaSamuel a Madrid celebrada dilluns passat i l'augment d'agressions LGBTIfòbiques, desenes de col·lectius i associacions LGTBIAQ+ i crítiques han convocat mobilitzacions en tot l'estat al llarg de tot aquest cap de setmana.

dissabte 10 de juliol| edició del dia

Ahir divendres es van celebrar les primeres concentracions a Barcelona, Algesires i Múrcia. A aquestes, s’hi sumen mobilitzacions en altres 11 ciutats al llarg del cap de setmana.

Les primeres mobilitzacions del cap de setmana han mostrat el que ja es venia expressant aquests dies en xarxes socials: un gran indignació davant les agressions lgtbifòbiques i un profund rebuig davant la resposta del govern "progressista" davant les manifestacions del passat dilluns, en concret enviant a la policia a reprimir la manifestació que va tenir lloc a Madrid.

Ahir també va produir-se una forta repressió a la manifestació convocada a Barcelona amb identificacions, cops de porra i corredisses per part dels Mossos d’Esquadra del Govern de la Generalitat.

En les manifestacions hi ha hagut una clara denúncia a l’actuació repressora de la policia i el Govern a les mobilitzacions. Precisament un dels elements que més ha generat ràbia aquests dies és, a més de la repressió, el fet que la policia i els mitjans de comunicació tractessin de negar que es tracti d’un assassinat per lgtbifòbia.

Diversos centenars de persones també han participat en les concentracions de Múrcia i Algesires. A Múrcia centenars de persones desbordaven la Plaça de Santo Domingo.

Al llarg del cap de setmana se succeiran més mobilitzacions que s’esperen massives.
temes relacionats

Repressió policial   /    Gènere i sexualitats   /    LGTBI+

Comentaris

Comentar