×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Centenars de palestins ferits després de la provocació de colons israelians a Jerusalem

L'organització d'extrema dreta jueva Lehava va convocar una marxa a Jerusalem amb la consigna "mort als àrabs", enmig del mes sagrat musulmà del Ramadà. Els palestins que van arribar al lloc per enfrontar la provocació van ser brutalment reprimits per la policia israeliana.

dimecres 28 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Agents de la policia d’ocupació israeliana van reprimir brutalment a la nit de dijous i matinada de divendres als palestins que van anar a enfrontar una provocació organitzada per l’extrema dreta i colons israelians.

Uns 300 colons israelians van marxar cap a la Porta de Damasc, als afores de la Ciutat Vella de Jerusalem, cridant "Mort als àrabs" i "Fóra Àrabs".

L’acció dels extremistes sionistes va ser organitzada i dirigida per Lehava, un grup supremacista jueu contra el mestissatge, els membres del qual van agredir físicament a palestins "sospitosos de sortir amb dones jueves". El líder de Lehava, Bentzi Gopstein, també va expressar el seu suport a la crema d’esglésies i mesquites.

Més de 100 palestins van resultar ferits i altres 50 van ser detinguts durant la violenta repressió policial, qui en canvi no va tocar a un sol dels colons israelians presents. Els policies van disparar granades paralitzants, gasos lacrimògens i canons d’aigua contra els palestins que van intentar enfrontar-se a la marxa dels colons.

Fonts de la Mitja Lluna Roja Palestina van dir que al menys 105 palestins han resultat ferits, inclosos 22 que van patir ferides moderades i van requerir tractament hospitalari. La resta de ferits van ser tractats al mateix lloc.

Els enfrontaments es van estendre a altres parts de la ciutat ocupada de Jerusalem, inclosos Sheikh Jarrah, Musrara, l’assentament colonial French Hill, Al-Tur i Wadi Al-Joz, i van durar fins a la matinada de divendres.

Mentrestant, desenes de colons israelians van prendre l’Autopista 1, la principal carretera que separa Jerusalem Est i Oest, interceptant vehicles per identificar els palestins de Jerusalem i agredir-los, ja que la policia israeliana no va fer res per detenir-los.

Durant els últims deu dies s’han produït enfrontaments nocturns entre la policia i els feligresos a Jerusalem Oriental, per la decisió de les autoritats de prohibir que les persones s’asseguin a les escales fora de Bab al-Amoud, també coneguda com a Porta de Damasc, amb l’excusa d’incompliment de les restriccions pel covid-19. També s’ha desconnectat el subministrament d’energia elèctrica a l’hora de la crida a l’oració al recinte de la mesquita.

Una clara provocació cap a la població àrab musulmana de Jerusalem ja que per a molts palestins a Jerusalem i a tot el territori palestí ocupat, el Ramadà té enllaç directe amb la mesquita d’Al-Aqsa.

El complex de la mesquita d’Al-Aqsa alberga tant la Cúpula de la Roca com la mesquita d’Al-Aqsa i es considera el tercer lloc més sagrat de l’Islam.

Al-Aqsa es troba a Jerusalem Est, una part dels territoris palestins reconeguts internacionalment que han estat ocupats per l’exèrcit israelià des de 1967.

Font: Agència de Notícies WAFA


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts