×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Brasil: és urgent que les centrals sindicals mobilitzin contra el colpisme bolsonarista

Davant aquest atac històric, és urgent que les centrals sindicals, les organitzacions estudiantils i els moviments socials mobilitzem a la nostra classe contra els colpistes i per la revocació immediata de totes les reformes dels últims anys.

Redacció internacional

dilluns 9 de gener
Facebook Twitter

Davant la invasió i ocupació de la seu dels tres poders a Brasília per l’extrema dreta bolsonarista i la declaració d’intervenció federal de Lula, és urgent que les centrals sindicals, com la CUT i la CTB, i altres organitzacions socials facin una crida a la mobilització contra els colpistes, els militars i per la derogació immediata de totes les reformes antiobreres i antipopulars dels últims anys. Només la nostra força independent als carrers pot inclinar la balança, sense amnistia per Bolsonaro, els militars i els atacs dels capitalistes.

Amb 80 autobusos finançats per empresaris colpistes que van portar a milers de bolsonaristes a fer una "presa del Capitoli" a Brasília, sota la connivència del governador del Districte Federal Ibaneis Rocha i el seu secretari Anderson Torres, exministre de Bolsonaro, urgeix una resposta de la classe obrera i els moviments socials. La política reaccionària de l’extrema dreta i els seus seguidors mobilitzats no serà combatuda per les forces repressives que van integrar el govern de Bolsonaro durant 4 anys i als qui els colpistes venen demanant la intervenció militar amb acampampades a les portes de les casernes.

Davant aquest atac històric, és urgent que les centrals sindicals, les organitzacions estudiantils i els moviments socials mobilitzem a la nostra classe contra els colpistes i per la revocació immediata de totes les reformes dels últims anys com la laboral, la previsional i les privatitzacions. Només la nostra força independent als carrers pot inclinar la balança, sense amnistia per a Bolsonaro, els militars i els atacs dels capitalistes.

Centrals sindicals com la CUT i la CTB, que dirigeixen a nivell nacional a milions de treballadors, han de trencar la política de pau social de la coalició de front ampli amb la qual Lula va arribar al Govern i convocar a una forta mobilització, única via capaç d’oferir una sortida independent a la dreta i que plantegi un programa en defensa dels treballadors i de tots els sectors oprimits.

Per tant, és necessari repudiar la intervenció federal decretada per Lula, amb el suport del reaccionari Suprem Tribunal Federal (STF), que pretén militaritzar Brasília a través de mecanismes similars als utilitzats durant la intervenció a Rio de Janeiro, que va portar a la violència contra els afrodescendents, els pobres de les faveles i que va incloure el brutal assassinat de Marielle Franco. Les centrals sindicals no poden seguir el camí que han vingut recorrent durant tot el govern de Bolsonaro, sense organitzar una lluita seriosa contra l’extrema dreta colpista. És necessari seguir l’exemple de l’atur dels repartidors previst per al 25 de gener i fer un pas endavant en la nostra organització, exigint un pla de lluita conseqüent que posi contra la paret a aquest colpisme d’extrema dreta, els militars, i per la revocació de totes les reformes i atacs als treballadors i el poble.

Et pot interessar: Bolsonaristes envaeixen el Congrés brasiler: com enfrontar l’extrema dreta?


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?