×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Amazon ha presentat un algoritme per a explotar treballadors segons l’ús muscular

Jeff Bezos en la seva última carta com CEO d’Amazon, ha presentat un pla per a augmentar la productivitat mitjançant la gestió algorítmica dels cossos dels treballadors.

EsquerraDiari.cat

dimecres 21 d’abril de 2021
Facebook Twitter

El ritme i la intensitat del treball en els magatzems d’Amazon brutal i les lesions són sistemàtiques. En la seva última carta com CEO d’Amazon, Jeff Bezos, va oferir una solució que sembla estirar la definició de microgestió: pensar algorítmicament als treballadors en funció de quins grups musculars i tendons utilitzen en cada lloc del magatzem per a evitar el seu desgast o lesions.

"Malgrat el que hem aconseguit, tinc clar que necessitem una millor visió per a l’èxit dels nostres empleats", va escriure Bezos. "Sempre hem volgut ser l’empresa més centrada en el client de la Terra. No canviarem això. Però em comprometo amb una millora. Serem el millor ocupador de la Terra i el lloc més segur per a treballar".

Bezos afirma que no es "consola" amb la recent derrota d’una campanya sindical en un magatzem de Bessemer, Alabama, i agrega: "Necessitem fer un millor treball per als nostres empleats".

Amb aquesta fi, Bezos afirma que Amazon seguirà una sèrie d’iniciatives centrades a millorar les condicions de seguretat en els seus magatzems. Un programa sembla aprofitar la xarxa de vigilància d’Amazon dins dels magatzems, que ja es dirigeix als treballadors, i que ara s’utilitza per a minimitzar els esgotadors moviments repetitius que condueixen a una quantitat significativa de lesions, específicament trastorns musculoesquelètics o TME.

Segons Bezos aquesta gestió algorítmica a nivell micro dels cossos dels treballadors serà "central" per a l’estratègia de l’empresa en el futur.

Aquest programa sembla encaixar en la tendència general de les empreses de tecnologia que busquen solucions encara més complicades al problema de l’excés de treball, sense abordar el problema estructural de fatiga i destrucció corporal. L’objectiu és augmentar o sostenir els mateixos ritmes de producció a partir d’una major explotació intensiva dels cossos dels treballadors.

En aquest sentit, la carta de Bezos lamenta els efectes suposadament inevitables de l’excés de treball i planteja "solucions" complicades, sense reconèixer solucions òbvies, com la desacceleració del ritme de treball. Els problemes de seguretat i higiene d’Amazon són l’altra cara de la seva alta productivitat. Per la quantitat d’enviaments en el mateix dia i cada dia els treballadors del magatzem i els conductors de lliurament es veuen obligats a arriscar els seus cossos o arriscar-se a perdre els seus treballs.

Aquestes escandaloses solucions no són noves. Recentment va haver-hi denúncies que Amazon nega, i mateix temps obliga, que els treballadors orinin en ampolles per les llargues distàncies que han de recórrer els treballadors per a arribar fins als banys.

Amazon és un gegant logístic que gaudeix d’un monopoli en gran quantitat de ciutats i països, això li dona el poder, entre altres coses, com per a suprimir el preu de la mà d’obra (salaris) en general. Aquesta és la clau de l’“èxit” de la seva empresa. Per aquesta raó és que inverteix en idees “innovadores” per a augmentar l’explotació intensiva dels treballadors.

Exigeix que els seus treballadors compleixin amb quotes inhumanes de treball durant tot l’any tornant-les cada vegada més exigents. Mentre aconsegueixi allunyar tota oposició o resistència dins de l’empresa, com van intentar els treballadors amb la sindicalització a Alabama, el seu nou objectiu és convèncer als treballadors facin un treball esgotador en el magatzem per 15 dòlars l’hora.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts