×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Allò que no votem el 23J: la monarquia medieval i la unitat d’Espanya

Una Corona heretada del Franquisme, la sacrosanta unitat d'Espanya, la repressió al moviment independista català i la criminalització de l'independentisme basc són algunes “cosetes” del Règim del 78 que no es podran votar aquest 23J. Un motiu més pel qual des de la joventut votem nul i fem una crida a organitzar-se contra aquest règim.

Contracorrent

Pa i Roses

dimecres 19 de juliol de 2023
Facebook Twitter

Saps ja a qui votaràs el pròxim 23J? Segur que al Rei no perquè encara que la Corona és una institució medieval, continua sent un dels pilars del Règim del 78. L’extrema dreta que avui creix s’ha alimentat aquests anys de l’espanyolisme més ranci, amb la defensa de la figura del Rei al capdavant. D’una banda, el PP, que és herència directa del règim franquista, per un altre Vox, la seva tendència més “ultra” i sense careta.

Tots dos porten per bandera la unitat d’Espanya, la repressió al moviment democràtic català i la criminalització de l’independentisme basc. Aquesta dreta parla de “destruir les autonomies” i ataca allà on governa les llengües cooficials de l’Estat, com hem vist amb els pactes de govern municipals i autonòmics després de les eleccions del 28M.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Contracorriente (@contracorriente_juv)

El problema és que els progressistes li prenen part de l’agenda a aquesta dreta rància. Hem pogut veure en campanya a Pedro Sánchez anar per sets de televisió dient que Catalunya està molt millor ara que no hi ha lluita i que és gràcies al seu govern. Clar que és gràcies al seu govern, perquè no se’ns oblida com el govern del PSOE i Unidas Podemos va reprimir les protestes contra la sentència en 2019 de la mà de la Generalitat d’ERC i Junts. Mentrestant, els dirigents de Podemos feien una crida a acatar la sentència.

Els que deien que venien a “prendre els cels” han acabat sent còmplices d’una brutal repressió i desmobilització a Catalunya. Per part seva, ERC i Junts es van encarregar de conduir el moviment a un atzucac per a després reprimir independentistes als carrers i imposar una tornada a la “normalitat” a la mesura de la patronal catalana.

Cap dels partits que conforma Sumar és una alternativa. El seu paper no ha estat tombar aquest Règim, sinó més aviat ajudar a recompondre’l. I la CUP, per part seva, amb la seva estratègia d’aliança amb la burgesia catalana independentista ha demostrat ser un fracàs per a la independència i conquesta de millores en les condicions de vida per a la classe treballadora i els sectors populars.

Per aquest motiu, en aquestes eleccions, des de Contracorrent i Pa i Roses fem una crida al vot nul o l’abstenció. Perquè volem fer caure la Corona i defensem l’autodeterminació de Catalunya i la resta dels pobles de l’Estat. Volem decidir-ho tot, acabar amb la precarietat que sofrim, amb els desnonaments i amb la privatització dels serveis públics. El camí és continuar lluitant i organitzar-nos amb els treballadors, les dones, les migrants, les persones LGTBI i els qui no li devem res a aquest Règim. Organitzar-nos per cridar que la joventut no té rei i que ja n’hi ha prou que s’anteposin els interessos capitalistes als de la majoria treballadora.


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya


Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah