Política Estado Español

#NOCALLAREM

Zaragoza: sindicats i organitzacions socials mostren la seva solidaritat amb Verónica Landa

El regidor de Saragossa en comú, Pablo Hijar, al costat d'altres representants d'organitzacions socials, polítiques, sindicals i estudiantils de Saragossa, participen d'una roda de premsa per expressar el seu total suport a la campanya en defensa de Verónica Landa i per la llibertat d'expressió.

Jorge Calderón

Historiador y Profesor de Secundaria, Zaragoza

dimecres 27 de juny de 2018| edició del dia

Foto: Arainfo

Verónica Landa és portaveu de Pan i Rosas i periodista d’Esquerra Diari. El cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, s’ha querellat contra ella per un delicte de calúmnies arran d’un article publicat a l’abril de 2017 en el qual feia un repàs per diferents casos de tortures, maltractaments o morts sota custòdia policial que van acabar en indults, absolucions o sobreseïments. Un nou atac a la llibertat de premsa i expressió en el marc d’una escalada que no cessa.

El proper dia 2 de juliol Verónica haurà d’assistir a declarar en qualitat d’investigada davant el jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona.

En rebuig a aquesta querella i en defensa de la llibertat d’expressió, aquest dimarts s’ha realitzat en la Federació d’Associacions de Barri de Saragossa una roda de premsa que ha comptat amb una important presència d’organitzacions sindicals, socials, polítiques, estudiantils i personalitats.

Representants sindicals de CGT Aragó, la Intersindical Aragó i la CUT, les Marxes de la Dignitat Aragó, CAMPA, així com col·lectius estudiantils i juvenils (Purna, el Sindicat d’Estudiants d’Esquerres-Contracorrent i Pan i Rosas) i organitzacions polítiques (Iniciativa Comunista, PCPE i el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores - CRT) han estat presents en la roda de premsa.

També ha participat Pablo Hijar, Regidor Delegat d’Habitatge i Esport de l’Ajuntament de Saragossa per Saragossa en comú (ZEC). Una important presència que demostra el suport i la unitat que la campanya ha tingut a la regió.

Jorge Remacha, representant del SEI-CC, ha insistit que “el cas de Verónica, lluny de ser un cas aïllat, s’emmarca en la persecució generalitzada per aplacar qualsevol besllum de crítica contra el Règim del 78 en general, especialment per blindar als cossos repressius de qualsevol tipus de qüestionament”.

Finalment ha denunciat que: “el que avui li ha ocorregut a la nostra companya, els ve ocorrent a uns altres i altres joves, i demà pot ocórrer-li a qualsevol”.

Li va seguir en l’ús de la paraula Silvia, militant de l’agrupació de dones Pa i Roses, qui ha afirmat que “aquest és un exemple més del modus operandi d’aquesta justícia patriarcal i al servei dels poderosos, que un dia deixa en llibertat als violadors de la Manada, persegueix a Juana Rivas o deté a companyes que participaven en els piquets del 8M i l’endemà dicta penes de presó per tuitaires i periodistes”.

També ha animat a “aixecar un gran moviment antirepressiu als carrers de tot l’Estat per acabar amb aquesta situació de repressió social i política” i ha exigit “la paralització i arxiu de tots els judicis pendents o en curs contra centenars de lluitadors i lluitadores, la posada en llibertat sense càrrecs dels centenars de presos polítics que hi ha a les presons de tot el país, així com la derogació de tota la legislació repressiva amb la qual l’Estat i la seva justícia per a rics tracten de reprimir i criminalitzar qualsevol forma de lluita social”.

També ha pres la paraula David Situo, representant de les Marxes de la Dignitat d’Aragó, qui ha manifestat “la solidaritat des de les Marxes amb la companya i tots els lluitadors i lluitadores que avui estan sent perseguits”. Situo ha afirmat també que “això forma part de tota una deriva feixista i autoritària de l’estat” i com “la transició va mantenir tot l’aparell repressiu i judicial del franquisme, i que la falsa democràcia en la qual estem segueix mantenint”.

Per finalitzar, el representant aragonès de les Marxes de la Dignitat ha demanat “tot el suport i la immediata liberalització de tots els presos polítics, inclosos els catalans, i tot aquell lluitador que sigui represaliat i perseguit”.

Pablo Hijar, regidor per Saragossa en comú (ZEC) a l’Ajuntament, ha mostrat “tot el suport i la solidaritat de ZEC amb la companya” i ha denunciat el caràcter repressiu del règim del 78 i com tots aquests casos s’emmarquen dins d’una escalada repressiva a partir de l’augment de la mobilització als carrers arran del 15M.

Hijar ha explicat com Saragossa en comú ha intentat aprovar mocions de suport als joves de Altasu o a Valtonyc a l’Ajuntament i que aquestes no han aconseguit tirar endavant per la falta de suport d’altres grups com el PSOE i la Chunta *Aragonesista.

La roda de premsa realitzada a Saragossa, amb la presència d’importants representants polítics, sindicals i socials de la ciutat, ha estat una nova mostra de suport que se sumeixi als centenars d’adhesions de personalitats i organitzacions obreres, polítiques i socials de l’Estat espanyol i la resta del món que han manifestat la seva solidaritat amb Verónica Landa i Esquerra Diari.
temes relacionats

Llibertat d’expressió   /    Llibertats democràtiques   /    Llei Mordassa   /    Verónica Landa   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Zaragoza en Común

Comentaris

Comentar