Debats esquerra

SANT JORDI

Xerrada de Endavant sobre el llibre: "Patriarcado y capitalismo. Feminismo, clase y diversidad"

Amb les autores, Josefina L. Martínez y Cynthia Luz Burgueño, militants de Pan y Rosas i periodistes d'esquerra Diari.Es i de Esquerradiari.cat respectivament, han estat convidades per l'organització anticapitalista independentista Endavant per a presentar el llibre Patriarcat i Capitalisme. Feminisme, classe i diversitat. Podeu veure tota la xerrade en el canal de YouTube d'Endavant.

dijous 23 d’abril de 2020| edició del dia

Sostre de vidre o terra de fang: on posem el focus? La sororitat i la lluita de classes es complementen o es contraresten? Feminisme i marxisme: una relació impossible o inevitable?

Les autores ens ofereixen eines per al feminisme de classe amb dades, referències, cares i noms propis d’algunes de les moltes dones que lluiten per millorar les condicions de vida de les treballadores. Ho fan a través d’un recorregut geogràfic, narrant les experiències de lluita feminista d’altres països, com l’Argentina, França o Alemanya, i també a l’estat espanyol, especialment arran de l’auge del moviment feminista dels últims anys.

S’analitza la lluita de col·lectius especialment oprimits, com el de les migrades o les treballadores d’hotels, i al llarg de tota l’obra es contraposa aquest feminisme de classe amb l’amenaça d’un feminisme liberal o burgès, que té com a objectiu generar discursos buits, invisibilitzar la diferència entre dones explotadores i dones explotades i, per tant, restar tot contingut de classe a la lluita feminista.

Amb aquesta combinació de teoria i praxis, les autores ens acosten a una realitat molt actual i de necessària reflexió dins els nostres espais de militància.
temes relacionats

Debats esquerra   /    Gènere i sexualitats   /    En Català   /    Libros   /    Cultura

Comentaris

Comentar