Món obrer

CRISI DE LA COVID

[Vídeo] Ni Sánchez ni Torra. Una esquerra anticapitalista enfront les mesures que deixen a milions a l’atur i sense prestacions

Verónica Landa del Comité editorial d'Esquerra Diari ens parla de la gestió de la crisi de la Covid-19 dels governs central i català que deixa a milions de persones a l'atur o sense cobrar els ERTO i fa una crida a imposar una esquerra anticapitalista que faci pagar la crisi als capitalistes.

dilluns 11 de maig de 2020| edició del dia


L'eix de la setmana: Estat de l'alarma i ERTO's - YouTube

Verónica Landa, columnista d’Esquerra Diari i membre del Comité editorial ens parla aquesta setmana de la gestió dels governs central i català enfront la crisi de la Covid-19 amb les mesures que deixen a milions de persones a l’atur o sense cobrar cap prestació per desocupació mentre es rescata a la patronal.

La setmana passada el Govern de Sánchez i Iglesias prorrogava l’Estat d’alarma en plena desescalada com a part de les mesures per gestionar la crisi del Covid-19.

No obstant això, la gestió del Govern està deixant a milions de noves persones a l’atur, mentre d’altres desenes de milers de persones segueixen sense cobrar els ERTO que ha imposat la patronal amb total garantia. En total la desocupació arriba als 3.831.203 d’aturats, la més alta des del maig de 2016.

A Catalunya, l’atur ha augmentat en 50.763 persones durant el mes d’abril, un 12%. Situant-se en una xifra de 467.810 desocupats i convertint-se en el pitjor abril de la historia.

Davant això, el Govern de Quim Torra també ha respectat al peu de la lletra la gestió de la crisi, ajudant a rescatar a la patronal.

Tot enmig d’una crisi sanitaria que encara seguiex deixant desenes de morts al dia producte d’anys i anys de retallades a la pública i privatitzacions del sistema sanitari per part dels governs de la Generalitat, des de CiU, passant pel Tripartit i ara el mateix govern de Torra i ERC.

Enfront això, Landa fa una crida a imposar una esquerra anticapitalista que pugui posar dempeus un programa que faci pagar la crisi als capitalistes.

Et pot interessar: Avancem a fer passos cap a un partit unificat de l’esquerra revolucionària, la classe treballadora, les dones i la joventut

Contacta amb nosaltres! Uneix-te als cercles virtuals d’Esquerra diari: escriure! Difondre!! Organitza’t!!! Segueix-nos en les xarxes socials!📣

Twitter: @EsDiariCat
Instagram: https://www.instagram.com/esquerradiari.cat/
Telegram: https://t.me/EsquerraDiariCat
Facebook: https://www.facebook.com/EsDiariCat/
Email: [email protected]
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Societat

Comentaris

Comentar