Món obrer Estat espanyol

CORONAVIRUS

Viatjar amb metro i tren: un focus de contagi imposat per la patronal

Les imatges d'aquest dilluns a primera hora del matí en el metro i el transport públic, contrasten amb les del diumenge de parcs precintats, la policia i l'exèrcit desplegats i les primeres multes per circular només pel carrer, després de l'estat d'emergència.

dilluns 16 de març de 2020| edició del dia

A les grans ciutats com Barcelona, Madrid o Bilbao, s’estan donant fortes aglomeracions de gent en els metros i trens. No hi ha cap garantia per als treballadors que es veuen obligats a anar als seus llocs de treball.

Centenars de persones mostren aquesta realitat a través de les xarxes socials, denunciat les condicions en les que es veuen obligats a viatjar.

Queda’t a casa aquest finde en quarantena i el dilluns a primera hora abarrota el metro i els trens. Un veritable sense sentit que no té una altra explicació que la cobdícia de les patronals. I per si fos poc, per a facilitar els amuntegaments “amb un metre de distància entre persones” com pretén el mateix Pedro Sánchez, el Govern ha reduït la freqüència de pas dels trens.

Els propis treballadors del metro denuncien la falta de mesures de prevenció amb les que estan patint aquesta crisi. Els vagons i estacions amb falta de neteja són l’escenari de l’amuntegament de persones.

Mentre el govern i els sindicats majoritaris faciliten a les empreses la realització de ERTOs i EROs, i els donen tot tipus d’ajudes, els treballadors i treballadores, o són acomiadats i obligats a estar en quarantena sense poder garantir els seus mitjans de vida i fer front a les seves despeses o obligats a anar a treballar amuntegats en el transport públic sense garantir la seva seguretat.
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Transport Públic   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Treballadors sanitat   /    Món obrer Estat espanyol   /    TMB Barcelona   /    Barcelona   /    Madrid

Comentaris

Comentar