×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vetlladores de Catalunya Central i Vallés Occidental: "Ens han subrogat i estem desemparats"

Hola, el col·lectiu vetllador no està passant per un bon moment. Ara menys, que Catalunya Central i Vallés Occidental ens han subrogat a una empresa d'Andalucia. Hem fet un escrit al departament com a queixa que estem enviant tots individualment. Us el deixo a continuació i a veure si voldríeu fer eco de la notícia per a donar-nos veu. Moltes gràcies.

Veus Obreres

dimarts 6 de desembre de 2022
Facebook Twitter

Bon dia,

Em poso en contacte amb vostès per transmetre el meu descontent, neguit i disconformitat. Pertanyo al sector dels vetlladors/es de Catalunya central i/o Vallès Occidental que fa exactament poc més d’un mes ens han subrogat a l’empresa Fundació Samu.

Primer de tot cal dir que estem desemparats i no tenim res o mínima informació per part d’ells (no responen a les trucades, als whatsapp, ni email). Ens varen enviar un email indicant que la nòmina de novembre ens l’abonarien de l’1 al 5 de desembre excepcionalment, cosa que no hauria de ser així perquè per conveni posa el 30 de cada mes. Els hi vàrem donar vot de confiança ja que diuen que hi va haver documentació que no es va passar des de l’anterior empresa, o documentació que es va enviar errònia i que estaven posant-se al dia tot lo ràpid que podien.

Han passat aquests dies i ens trobem a data 6 de desembre i no ens han abonat dita nòmina del treball realitzat al mes de novembre. Ens posem en contacte amb ells i ens comuniquen que aquesta setmana, setmana de molts festius, cobrarem "segur". Tots tenim responsabilitats i cobraments que ens realitzen el dia 1 i al banc no hi ha excusa que serveixi, així que haurem d’abonar pagaments amb interessos. No demanem res que no ens pertoqui.

Som un col·lectiu molt necessari a les escoles i instituts de Catalunya i la nostra situació laboral és molt precària. Cada curs ens poden variar les hores, el comencem a vegades sense saber quines hores ens han adjudicat i si durant el curs variaran cap a dalt o cap a baix. No podem pensar en el futur ja que el nostre, laboralment parlant, sempre és molt incert.

A més, depenem d’una empresa externa al departament (en aquest cas a sobre una empresa d’Anlalusia nova en el sector i sense representació sindical per als treballadors ni sede a Catalunya), tot i treballar en horari lectiu dins les aules, en comptes de fer-ho directament des del departament. Això genera molts conflictes. A més, tenim contractes de monitors de lleure que no reflecteixen realment la categoria de la nostra feina perquè no treballem al lleure educatiu.

Tot i no tenir representació sindical (de moment), som un grup de treballadors molt organitzats i molt cremats per aquesta situació. No només els recentment subrogats a la Fundación SAMU, sinó tot el col·lectiu de vetlladors/es de Catalunya. Si això no es soluciona, haurem de mobilitzar-nos.

NECESSITEM UNA SOLUCIÓ JA!!!


Facebook Twitter

Veus Obreres

Segueix-lo a Twitter

@EsquerraDiari

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó