×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Verónica Landa: "Els mitjans alternatius hem de contrarestar la campanya mediàtica contra Catalunya"

Ahir, la periodista d'Esquerra Diari, Verónica Landa, va obrir l'acte amb el que la Plataforma 3 d'octubre va commemorar la vaga general del 3 d'octubre de 2017. “Tot el règim, partits polítics i mitjans de comunicació estan criminalitzant al moviment democràtic català. Els mitjans alternatius hem de contrarestar aquesta campanya”, va assenyalar.

EsquerraDiari.cat

dissabte 5 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Verónica, referent del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores i del moviment feminista socialista Pan y Rosas, va ser denunciada després dels esdeveniments d’octubre de 2017, per l’excap Superior de la Policia Nacional de Catalunya, Sebastián Trapote i la seva defensa va estar a càrrec del reconegut advocat Benet Salellas.

El suposat delicte de la periodista i activista política va ser haver publicat a les pàgines d’Esquerra Diari un article sobre les denúncies de tortures, maltractaments i morts sota custòdia en els que els seus responsables no van ser jutjats, van ser absolts o indultats. Especialment, perquè Landa va publicar que aquests indults també van beneficiar al propi Trapote, responsable de la mort d’un detingut en 1974, segons consta en una sentència del Tribunal Suprem de Barcelona de 1983.

La nostra companya d’Esquerra Diari obria aquest acte, després d’haver signat a la seu de la CUP perquè, superant les barreres que imposa l’antidemocràtica Llei Electoral, al novembre pugui presentar-se una opció que porti al Parlament la veu pel dret d’autodeterminació, l’amnistia per a tots els represaliats polítics i la defensa dels drets socials.

Verónica Landa i Santiago Lupe, militants de CRT, signen a un dels punts de la CUP

“El meu cas és a penes un més enmig d’una campanya criminalitzadora contra l’esquerra independentista que ha rebut, recentment, el cop de l’Estat espanyol, amb la detenció de nous companys i companyes, els advocats de les quals van denunciar les irregularitats del procediment, les 48 hores que van estar incomunicats a Madrid sense poder parlar si més no amb els seus defensors”, va assenyalar la jove dirigent quan va acabar l’acte amb la presència de dirigents sindicals de diferents sectors.

Mentrestant, dins del saló de la antiga presó Model de Barcelona, continuava ressonant el ressò de milions de veus de treballadores i treballadors, lluitadors del poble català: “Ni oblit ni perdò. Llibertat presos polítics. Visca Catalunya lliure!”


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts