×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga rastrejadors: "Els 849 treballadors demanem la subrogació de la plantilla"

El sindicat IAC-CATAC (Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l'Administració de Catalunya) han convocat vaga des del dimarts 26 fins al 4 de febrer degut a la situació d’incertesa en la que queda la plantilla amb la finalització del contracte amb el Departament de Salut.

Paula V.

dissabte 30 de gener de 2021
Facebook Twitter

Parlem amb Carolina Soto, estudiant d’arquitectura, rastrejadora i membre de la IAC: “Després d’atendre 1.500.000 famílies en situacions complicades referents a la pandèmia, la generalitat ha decidit prescindir del contracte amb l’empresa privada FERROSER i a partir d’aquí fan una sèrie de pactes que desconeixem descuidant l’únic element que ha funcionat correctament, que és la plantilla”. I és que les polèmiques al voltant d’aquesta contractació no son noves.

De entrada, és tracta d’una empresa privada assumint activitats i feines de salut pública, i amb la fi del contracte els llocs de feina de 849 rastrejadors queden a l’aire. “Els 849 treballadors demanem la subrogació de la plantilla, que a nivell polític, legal i administratiu és totalment factible, en primer lloc, en favor de la salut pública, i en segon lloc, perquè ens sentim utilitzats després de tot l’esforç i treball que hem dedicat a aquesta feina que no és gens fàcil”, afegeix.

Et pot interessar: Generalitat externalitza la sanitat amb un contracte de 18 milions d’euros amb Ferrovial

L’empresa i el Departament de salut , per la seva banda, han intentat boicotejar la vaga de totes les maneres possibles. “En un primer moment van oferir unes borses de treball fantasmes que ja estaven plenes des de l’octubre passat, sense confirmar el nombre de persones que agafarien; després amb unes llistes dient que trucarien per ordre de prioritat quan en realitat trucaven de forma aleatòria perquè penséssim que agafarien molta gent; i finalment amb unes declaracions del secretari general del departament de salut ens va confirmar que com a màxim de 200 persones.

D’aquestes 200 persones, tenint en compte que el 90% de la plantilla som estudiants, persones amb càrregues familiars o amb més d’una feina, s’ha imposat un horari rotatiu d’una setmana de matins i una altra de tardes, lo que impossibilita per a molts seguir en aquesta feina. Per últim, durant la mediació de la vaga, van demanar el 100% de serveis mínims, lo qual no té sentit si prescindiran de nosaltres en 3 dies. Finalment, els serveis mínims han sigut del 90% i molts dels nostres companys no han pogut assistir, més enllà de decisió pròpia, perquè reben pressions o tenen esperança de ser escollits en la borsa de treball, i perquè estan cobrint els serveis mínims”.

Les seves demandes son la subrogació per part de la Generalitat de tots els rastrejadors en favor de la sanitat pública, per aprofitar la experiència que ja tenen i per una qüestió d’ètica de no fer fora als 849 treballadors.

Davant l’augment de casos i la greu crisi sanitària, retallar en personal de rastreig no es més que una altra de les polítiques del govern, més interessat en salvar els interessos de grans empreses que en posar tots els recursos necessaris per frenar la crisi sanitària i posar mesures per la crisi social.

Et pot interessar: Contra la dictadura de la indústria farmacèutica: per la supressió de les patents i nacionalització de tots els laboratoris


Facebook Twitter

Paula V.

Estudiant de ciències polítiques | Barcelona

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”