Món obrer

TARRAGONA

Vaga general al sector de la petroquimica de Tarragona

Els sindicats convoquen vaga general al sector de la petroquimica aquest dimecres a Tarragona després de l'explossió a la planta de IQOXE. Denuncien la manca de condicions laborals i la seguretat en tot el sector.

dilluns 17 de febrer de 2020| edici� del dia

Aquest dimecres els sindicats criden a secundar la vaga general en el sector petroquímic convocada a Tarragona.

CCOO, UGT, CGT, Interindical CSC i Co.Bas convoquen a una vaga de 24 hores després de l’explosió a l’empresa petroquímica IQOXE del polígon de La Canonja (Tarragona).

No obstant això, aquesta explosió que va provocar la mort de dos treballadors i un veí, a més d’altres ferits per cremades de diferent grau, no és l’únic accident durant els últims anys en el sector situat a la zona de Tarragona. Des del mes de maig de 2019 hi ha hagut 14 ferits de diferent consideració i un total de quatre morts en quatre accidents produïts a la mateixa zona.

A més, l’empresa química IQOXE ha sofert fins a quatre sancions per part d’Inspecció de Treball per incompliments en matèria de salut i seguretat i aspectes relacionats amb les condicions de treball, quelcom al que hi ha que sumar-hi també dos expedients oberts després de l’explosió de la planta.

No obstant, des de CCOO i UGT denunciaven fa uns dies que "el Govern no ha fet res des que en 2019 avisés de les deficiències dels plans d’emergència de les empreses químiques de La Canonja i assenyalaven que "la Generalitat té falta d’interès a prendre mesures".

Per part seva, des de la CGT Tarragona i Co.Bas defensen també que aquesta jornada de vaga, així com també l’organització que s’està duent a terme ha de ser el camí per a lluitar per millors condicions laborals per a posar fi a la precarietat laboral del sector, a més d’una major garantia i seguretat en prevenció d’accidents.

A més, s’espera que per a aquest dimecres també se sumin nombroses organitzacions socials i veïnals a les diferents mobilitzacions durant la jornada de vaga.
temes relacionats

Explosió   /    Tarragona    /    Món obrer   /    Accidents laborals   /    Morts per accidents laborals    /    Catalunya

Comentaris

Comentar