×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga en el sector públic contra l’acomiadament de milers d’interins

El govern “progressista” pretén posar fi a l'abús de la temporalitat deixant al carrer a milers de treballadors interins. L'esquerra sindical convoca per a aquest dijous una vaga de 24h en tot el sector públic contra la Llei Iceta.

EsquerraDiari.cat

dijous 28 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

Aquest dijous el govern de PSOE i Unidas Podemos enfrontarà la seva primera vaga general sectorial. Una jornada convocada per la CGT i diverses centrals de l’esquerra sindical en la resta de l’Estat, com la Intersindical Catalana o els Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament. La principal exigència és la retirada de l’anomenada Llei Iceta, una eina amb la qual el govern “progressista” vol aprimar la plantilla d’interins deixant al carrer a milers d’ells, tot i que portin anys treballant en condicions de precarietat.

Es tracta doncs d’una llei que ataca frontalment a les i els treballadors, promulgada per el “govern més progressista de la història” i que compte perquè amb el suport d’IU i Podemos, així com d’ERC. També ha estat recolzada per les direccions burocràtiques de CCOO i UGT, un nou capítol del seu lliurament amb el govern.

La vaga compta també amb el suport de diverses plataformes d’interins i de defensa de l’educació pública, així com agrupacions estudiantils. Pablo Castilla, estudiant de la UPF i militant de Contracorrent feia una crida a participar de la mobilització a Barcelona: “el moviment estudiantil ha d’estar aquest 28O als carrers al costat dels treballadors públics. El model de reduir la termporalidad amb acomiadaments és un atac que no podem deixar passar. La Llei Castells pretén fer el mateix amb els professors associats, que aquí representen el 40% del total. Ho volen deixar en un 20% però no passant-los a contractes indefinits, sinó lliurant-los una carta d’acomiadament”.

També altres sectors de la comunitat educativa han volgut sumar-se al suport de la jornada de vaga. És el cas de la CGT del Lleure de Catalunya, que organitza a sectors com les monitores i monitors de menjadors escolars, extraescolars o servei de reforç educatiu. Sumen així a la protesta la seva principal reivindicació d’acabar amb el règim d’externalització d’aquests serveis educatius que els condemna a contractes precaris i salaris realment miserables.

A Catalunya, on la convocatòria compta amb el suport de la USTEC, el sindicat majoritari en ensenyament, la mobilització d’aquest dijous ha estat precedida de diverses accions durant aquesta setmana, com una concentració el dilluns en la Plaça Universitat o el dimarts una sonora protesta davant la seu del PSC.

En aquestes protestes prèvies es van escoltar i van llegir lemes en les pancartes com “Cap interina i temporal en abús de temporalitat al carrer”; “Prou d’abús de temporalitat” i sobretot “Les que hi som ens quedem”, que s’ha convertit en el principal crit de guerra. La reivindicació central és la de “Fixesa ja”, i es dirigeix tant al govern central i els autonòmics -que també rebutgen regularitzar als interins ja en actiu- com a les direccions de CCOO i UGT.

Et pot interessar: Qui són els responsables de la precarietat a l’administració pública?

També pots llegir: Per què els nous a l’administració també hem d’anar a la vaga contra l’"Icetazo"?


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah