×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga dels FGC: la Generalitat atempta el dret a vaga amb serveis mínims abusius del 85%

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris convoca 9 jornades de vaga coincidint amb el Mobile World Congress, exigint una millora en la seguretat i la readmissió d'un maquinista acomiadat. La Generalitat atempta al dret a vaga imposant serveis mínims del 85%.

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de febrer de 2022
Facebook Twitter

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris (SEMAF) convoca nou dies de vaga coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona.

Les jornades de vaga dels maquinistes dels ferrocarrils de Catalunya que ha començat aquest dimarts seguirà els dies 23, 24, 25 i 28 de febrer, així com també els dies 1, 2 3 i 4 de març, té com a objectiu la millora de la seguretat en les infraestructures i les línies de circulació.

A més, SEMAF denuncia també l’acomiadament injustificat d’un maquinista per part de la direcció com a represàlia per prioritzar la seguretat a altres qüestions que posa per davant l’empresa.

La vaga, que coincideix amb la celebració del Mobile els dies 28, 1, 2, 3 i 4, és veurà afectada però, per uns serveis mínims abusius per part del govern de la Generalitat, la quan ha imposat fins a un 85% de serveis mínims per tal de no afectar el congrés de telefonia més important del món.

Sens dubte, el departament de treball ha imposat uns serveis mínims que, com sempre, atempten contra el dret de vaga. I més, davant un Mobile que és el principal aparador de la ’marca Barcelona’ i que arriba a generar gairebé 500 milions d’euros en vendes.

Un negoci rodó per a l’Ajuntament d’Ada Colau, la Generalitat de Catalunya i els principals lobbies i grans empresaris de Catalunya. Amb gairebé 14.000 llocs de treball temporals i precaris i que afecten principalment a joves, dones o immigrants. Amb unes condicions salarials que en molts casos estan per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona, a més de condicions sexistes en les que obliguen a les hostesses a no passar la talla 36/38, portar faldilla curta o sabates de taló de 5 centímetres, entre altres qüestions de caire masclista.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?