×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga dels FGC: la Generalitat atempta el dret a vaga amb serveis mínims abusius del 85%

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris convoca 9 jornades de vaga coincidint amb el Mobile World Congress, exigint una millora en la seguretat i la readmissió d'un maquinista acomiadat. La Generalitat atempta al dret a vaga imposant serveis mínims del 85%.

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de febrer de 2022
Facebook Twitter

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris (SEMAF) convoca nou dies de vaga coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona.

Les jornades de vaga dels maquinistes dels ferrocarrils de Catalunya que ha començat aquest dimarts seguirà els dies 23, 24, 25 i 28 de febrer, així com també els dies 1, 2 3 i 4 de març, té com a objectiu la millora de la seguretat en les infraestructures i les línies de circulació.

A més, SEMAF denuncia també l’acomiadament injustificat d’un maquinista per part de la direcció com a represàlia per prioritzar la seguretat a altres qüestions que posa per davant l’empresa.

La vaga, que coincideix amb la celebració del Mobile els dies 28, 1, 2, 3 i 4, és veurà afectada però, per uns serveis mínims abusius per part del govern de la Generalitat, la quan ha imposat fins a un 85% de serveis mínims per tal de no afectar el congrés de telefonia més important del món.

Sens dubte, el departament de treball ha imposat uns serveis mínims que, com sempre, atempten contra el dret de vaga. I més, davant un Mobile que és el principal aparador de la ’marca Barcelona’ i que arriba a generar gairebé 500 milions d’euros en vendes.

Un negoci rodó per a l’Ajuntament d’Ada Colau, la Generalitat de Catalunya i els principals lobbies i grans empresaris de Catalunya. Amb gairebé 14.000 llocs de treball temporals i precaris i que afecten principalment a joves, dones o immigrants. Amb unes condicions salarials que en molts casos estan per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona, a més de condicions sexistes en les que obliguen a les hostesses a no passar la talla 36/38, portar faldilla curta o sabates de taló de 5 centímetres, entre altres qüestions de caire masclista.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts