Món obrer

CATALUNYA COVID

Vaga de tot el personal sanitari contra la precarietat i les retallades en temps de Covid

La Mesa sindical de Sanitat de Catalunya convoca vaga pel proper 10 de març enfront els nivells de precarietat que ha de soportat tot el personal sanitari en plena tercera onada de pandèmia i contra les retallades i privatitzacions dels sistema sanitari d’ença fa dècades.

Àngels Vilaseca

Treballadora de Serveis Socials, Pan y Rosas @mangic_cv / Barcelona

dimarts 9 de febrer| edició del dia

Foto: @segraam

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya conformada pels sindicats USOC, CGT, Infermeres de Catalunya, CATAC-CTS/IAC, la COS i PSI han anunciat aquest matí una vaga del conjunt de les treballadores sanitàries per al proper 10 de març, així com també diferents aturades de dues hores i mobilitzacions a partir de dia 15 de febrer.

Alhora, els participants de la Mesa fan una crida també a que els sindicats majoritaris s’adhereixin a la convocatòria de vaga, així com també a Metges de Catalunya que va donar suport a la vaga dels MIR mesos enrere.

Els sindicats de la Mesa destaquen que la precarietat, a quasi un any de pandèmia, no només ha seguit profunditzant-se, sino que amb la crisi sanitària s’ha arribat a nivells insostenibles per al personal sanitari.

I denuncien que "el sistema de salut manté els efèctes de les retallades d’ençà les útlimes dècades", posant a més, "el personal al límit".

I és que, sens dubte, la responsabilitat de la gestió nefasta enfront la pandèmia recau tant en el govern central com en el Govern de la Generalitat, ja que mentre ens apliquen enormes restriccions al conjunt dels sectors populars i la classe treballadora, es neguen a fer quelcom per reforçar el sistema sanitari.

Per altra banda, empreses privades i la indùstria farmacèutica estàn veient com s’enriqueixen a costa de milers i milers de contagis. En aquest sentit, l’externalització a Ferroser que va obtenir un contracte milionari per a les tasques dels rastejadors "ja ha complert" i més de 800 treballadores estan a punt de quedar-se a l’atur.

Et pot interessar: Vaga rastrejadors: "Els 849 treballadors demanem la subrogació de la plantilla"

El desmatellament de la sanitat pública per part dels diferents govern de la Generalitat durant dècades ha provocat ja la reducció de més de 2.400 profesionals sanitaris i uns 1.100 llits, tancaments de quiròfans, plantes hospitalàries senceres o el tancament de desenes de CAPs i la reducció dels seus horaris, convertint-se, a més. en els veritables responsables d’aquest crim social que va deixant morts un any després.

Alhora, però, la convocatòria de la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya dona suport també a que diferents sectors soci-sanitaris puguin formar part de la vaga com les treballadores del SAD, el reforç sanitari, l’atenció primària o el 061. Col·lectius tots que han estat i seguiexen a primera línia de pandèmia i de precarietat laboral.

Enfront això i en plena tercera onada, és més urgent que mai l’exigència de la contractació de tot el personal necessari i el seu pas a plantilla fixa i acabar amb tota la base de precarietat pre existent, entre moltes altres mesures com la nacionalització de tota la sanitat privada sota control dels propis treballadors i treballadores per a la consecució d’un sistema únic i públic de salut.

També pots seguir: [VIDEO] Vaccins per a tothom i per una sanitat totalment pública!

I també: Tercera onada: un programa d’acció urgent per a impedir un nou crim social contra la classe treballadora
temes relacionats

Govern de la Generalitat   /    Vaga del personal sanitari   /    Sanitat privada   /    Crisi sanitària   /    Crisi de la sanitat pública   /    Treballadors sanitat   /    Sanitat pública   /    Món obrer   /    Precarietat laboral   /    Catalunya   /    Retallades   /    Vaga   /    Món obrer Estat espanyol   /    Privatitzacions   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar