×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga de mestres i professors per la dimissió del conseller d’Educació

Els sindicats convoquen cinc dies de vaga contra el nou calendari de Gonzàlez-Cambray. El 23M hi ha una altra jornada de vaga contra la imposició del 25% en castellà i el 8M vaga feminista.

EsquerraDiari.cat

dijous 3 de març de 2022
Facebook Twitter

[Foto: MANU MITRU]

Els sindicats han convocat una vaga històrica de cinc dies, durant el mes de març. Van informar fa unes setmanes i ahir van anunciar les dates: els dies 15, 16 i 17 de març i la setmana final, els dies 29 i 30 de març. La vaga ha estat convocada pels sindicats de l’educació USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc-Sps, CGT Ensenyament, Feusoc i UGT.

Et pot interessar: Els sindicats convoquen una vaga de cinc dies després de no arribar a un acord amb Cambray

Els sindicats denuncien que el canvi del començament de les classes ha estat imposat pel conseller Josep Gonzàlez Cambray i que les reunions posteriors no han servit per apropar les posicions. Davant això han convocat les cinc jornades vaga.

No obstant, les reclamacions sindicals van molt més enllà del calendari escolar i assenyalen que hi ha molts fronts oberts. Els treballadors reclamen la reversió de totes les retallades que es pateixen des de fa més de deu anys. També demanen l’augment de la plantilla que treballa directament amb alumnes i així poder baixar les ràtios. És un clam l’estabilització del personal interí que està en abús de temporalitat. I que sigui el 6% del PBI el que es destini en educació (més després de dos anys de pandèmia).

També pots llegir: Des del lleure també diem NO a l’inici del curs vinent el 5 de setembre

Vaga per la immersió lingüística i el 8M

El dia 23 es farà una vaga contra la sentència que imposa el 25% en castellà a les aules. Una sentència que atempta contra el model d’immersió lingüística. Un model que va desenvolupar-se entre les mestres, associacions de veïns i grans franges de la societat. Ara hi ha un grapat de jutges que obliguen a fer les classes d’acord amb uns criteris anti pedagògics.

Una sentència d’un grapat de jutges que imposa quin percentatge d’un idioma s’ha de parlar en una aula a centenars de milers de nens i nenes catalanes. El mateix aparell judicial que va passar intacte del franquisme a aquesta democràcia degradada. Aquesta imposició del castellà per sobre del model lingüístic català és una mostra més de l’opressió que pateix el poble català.

També en aquest mes de vagues, es celebra una nova vaga feminista el 8M. Una vaga molt important entre un col·lectiu fortament integrat per dones com és l’educatiu. El sindicat CGT convoca, conjuntament amb diferents agrupacions feministes, l’aturada de la setmana vinent.

Cal preparar la vaga per triomfar

Ara que els sindicats estan desafiant les imposicions de la Generalitat, cal que la vaga sigui prou contundent per revertir les retallades que va iniciar Artur Mas i consolidar els governs posteriors d’ERC i JxCat. Cal que els representants sindicals recorrin els centres educatius i organitzin assemblees per desenvolupar una gran vaga exitosa i manifestacions fortes. Només així es podrà tòrcer el braç del conseller.

Aquest mes de vagues, només serà el començament d’una llarga lluita de mestres i professorat en un sector laboral que ha patit molt les retallades i les conseqüències de la pandèmia, per recuperar els seus drets, millorar substancialment el nivell educatiu i obtenir la fixesa acabant amb l’abús de temporalitat.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"