×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga de la plantilla de Cotronic enfront les sancions i acomiadaments

Aquest dimecres la plantilla de Cotronic ha tornat convocar una vaga contra els acomiadaments i les sancions, així com l'explotació laboral de la subcontracta de Movistar a Barcelona, ara sota l'empresa Cobra.

Joe Molina

dimecres 31 de març de 2021
Facebook Twitter

El president del comitè d’empresa de Cotronic, que ara es subcontracta de Cobra, explicava a Esquerra Diari que, des de febrer de 2020 que es van fer amb Contrónic, "més de 80 treballarors han sigut sancionats en tan sols 30 dies".

Però, el que més ha indignat a la plantilla que dóna servei al grup Cobra és la subrogació en frau de llei que ha afectat a set treballadors que no van poder acomiadar. En aquest sentit, Ruíz de Azua manifestava que els companys, "a part de no poder treballar, no poden cobrar cap indemnització ni prestacions per desocupació". I tot això fins que no hi hagi una sentència que probablement serà en 2023.

Cobra, que alhora és filial d’ACS, l’empresa constructora de Florentino Pèrez y de Telefónica-Movistar, ha mantingut des del primer moment condicions laborals perilloses per a la plantilla de Contronic amb tasques d’altura i amb traslladaments a zones de més de tres hores diaries, amb l’agravant de que això incideix novament en la productivitat de la plantilla.

De fet la subcontracta Cobra ha arribat a sancionar durant 15 dies sense feina i sou a 5 treballadors que havien sol·licitat plataformes elevadores. A més de l’eliminació de les vacances de 2020 i l’imposició d’un calendari laboral en el que es van suprimir tots els acords arribats amb Cotronic en alnys de lluites i vagues.

Cal recordar que la plantilla de Cotronic va participar de la rebel·lió de les escales de 2015, una vaga que va desencadenar després de mesos de lluita en l’ocupació del Movistar Center, quelcom que va provocar tot un tsunami de solidaritat entre nombrosos col·lectius socials, sindicals i polítics, alhora que Movistar es veia obligada a negociar.

Tot, a més, fruit de la coordinació que es va establir durant els mesos de lluita entre les diferents plantilles de les subcontractes en tot l’Estat. Quelcom que, sens dubte, va enfortir la pròpia lluita en un sector tan dispers i descentralitzat en el qual els propis treballadors de cada ciutat amb prou feines coincideixen en les centrals o els centres logístics.

En aquest sentit, la plantilla de Cotronic en vaga ha tingut el suport també d’un altre sector sempre en lluita com són Las Kellys, entregant tota la seva solidaritat just després de concentrar-se davant l’oficina de Treball.

Davant aquests nous atacs la plantilla de Cotronic, Ruíz de Azua confirma que ho te clar i tornen a la vaga "enfront l’esclavització de totes les subcontractes".

Et pot interessar: Cotronic Barcelona: una vaga que reprèn la lluita de la rebel·lió de les escales

També pots llegir: Crònica de la Revolta de les Escales de les contractes de Telefónica-Movistar


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna