×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vaga a Amazon: piquets massius i 98% de seguiment

Malgrat les amenaces per part de l'empresa de l'home mes ric del món, la vaga de 48 hores convocada pels treballadors de Amazon en Sant Fernando d'Henares, Madrid, està sent tot un èxit.

IzquierdaDiario.es

dijous 22 de març de 2018
Facebook Twitter

Els sindicats del Comitè d’empresa del magatzem madrileny informava ahir de la participació. Un contundent 98% de la plantilla secundava la vaga. La qual cosa significa una força poderosa que vol enfrontar els atacs de la patronal, com han reflectit també els piquets.

Contra el vent i el fred, en plena matinada, els treballadors i treballadores de Amazon ja començaven preparant els piquets.

I a primera hora d’ahir dimecres al voltant de 200 treballadors ja estaven formant el piquet per assegurar la llibertat de vaga i abrigallar als treballadors enfront de les amenaces que dies enrere els directius i RRHH llançaven a la plantilla per mitjà de reunions de 30 persones, cites individuals o assetjant als treballadors temporals que finalitzen el contracte 10 dies després de la vaga.

L’empresa no ha va trigar tampoc a cridar a les forces de seguretat del Govern de Mariano Rajoy.

No obstant això, al llarg del matí, el piquet informatiu seguia omplint-se de treballadors i com informaven els companys, al voltant de 500 i 600 treballadors formaven part d’aquests piquets distribuïts en diferents entrades.

Durant les primeres 8 hores l’acatament de la vaga ja sumava prop del 98% de seguiment, com ressaltava Marc Blanes, del comitè d’empresa de Amazon, als companys de Izquierda Diario a Madrid, explicant que les instalacions "estan absolutament paralitzades”.

La vaga de 48 hores dels treballadors no solament ha despertat la unitat de la plantilla madrilenya sinó també la solidaritat dels treballadors alemanys del magatzem que té Amazon allà.

En un acte internacionalista exemplar han convocat aturades de solidaritat a Alemanya en suport a la vaga de l’Estat espanyol. Els companys del Sindicat Ver.di (que convocava les aturades a Alemanya) han viatjat de propi per participar dels piquets a Madrid:

A més dels companys alemanys, la vaga està irradiant una onada de solidaritat entre treballadors de diferents empreses, així com de col·lectius estudiantils i polítics, que han vingut a recolzar la vaga.

El mes significatiu d’ahir va ser l’entrada dels obrers de Coca-cola, el quals van ser ovacionats pels treballadors de Amazon al crit de “No estem sols! No estem sols!”.

Però no solament els treballadors de Coca-cola, el Comitè d’empresa de CGT de la fabrica de Telepizza a Madrid també va acudir ahir a mostrar la seva solidaritat. I els companys de CGT en el comitè d’empresa de les tendes de Telepizza a Barcelona, van acudir a primera hora del matí al magatzem que té Amazon al Prat (Barcelona) per mostrar des d’allà la seva solidaritat:

Altres col·lectius socials i polítics, com el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores, al costat de l’organització de dones Pan y Rosas i l’agrupació estudiantil Armas de la Critica, van acudir als piquets de Sant Fernando d’Henares a solidaritzar-se i formar part del piquet informatiu, des d’on la companya Lucia Nistal de Pan y Rosas cridava a la unitat obrer-estudiantil per fer front a les retallades.

Fins ben entrat el matí, els piquets van seguir fent guàrdia a les portes del magatzem de la multinacional amb el mateix ànim i combativitat que al principi.


Facebook Twitter
IV Escola d'Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

IV Escola d’Estiu del CRT a Barcelona: idees per revolucionar el món

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Cimera de l'OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Cimera de l’OTAN: la seva història guerrerista que deixa milers de morts i milions de desplaçats

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l'agenda de l'imperialisme espanyol per la cimera de l'OTAN

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l’agenda de l’imperialisme espanyol per la cimera de l’OTAN

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent