Món obrer

MÓN OBRER

Vaga H&M: "volem contagiar a la resta de l’Estat a sumar-se a la vaga contra l’ERO i la precarietat"

Aquest dilluns la plantilla de H&M ha començat la vaga convocada pel sindicat CGT de la provincia tarragonina enfront l'ERO que vol imposar l'empresa tèxtil H&M, el tancament de botigues i la precarietat labolara que es ve patint des de fa temps a les ciutats de Tarragona i Reus.

dilluns 3 de maig| edició del dia

Foto: @CGTReus

Comença la vaga a H&M a Reus i Tarragona convocada pel sindicat CGT de la provincia Tarragonina per a combatre l’ERO i acomiadaments que vol imposar l’empresa, el tancament de botigues i el minvament de les condicions laborals.

A primera hora del matí desenes de treballadores de la botiga de Reus han iniciat un piquet a l’interior del centre comercial La Fira convocat també per CGT i denunciar els atacs de l’empresa tèxtil a nivell de l’Estat espanyol.

El passat mes d’abril l’empresa avisava de la intenció d’iniciar un procediment d’acomiadament col·lectiu que afectarà el 20% de la plantilla que manté a l’Estat espanyol.

En el cas de la provincia de Tarragona, les botigues de Reus i Tarragona es veurien també afectades per aquest expedient de regulació d’ocupació.

En concret, la botiga de Tarragona es troba afectada per “un procés d’acomiadament col·lectiu per motius de reducció de recursos. La mesura està dirigida a modificar les jornades de les treballadores amb jornades iguals o superiors a 30 h setmanals”, quelcom que “suposarà una major precarització de les condicions de treball” segons indica la CGT a la provincia tarragonina.

I per altra banda, CGT Catalunya informa que la botiga de Reus “està afectada per un procés d’acomiadament col·lectiu per motiu de tancament d’establiment, fet que suposarà l’acomiadament de desenes de treballadores”.

En aquest sentit, durant el piquet i les protestes de la plantilla d’aquest dilluns, la portaveu de H&M en lluita explicava la situació de la plantilla en tota la provincia. Alhora que feia una crida a la resta de l’Estat a sumar-se a la vaga contra l’ERO i l’increment de la precarietat.

I és que aquesta mesura implicaría l’acomiadament de més de “1100 treballadores i treballadors arreu de l’Estat” per part del segon grup textil del món amb major volum de benefici, a més del tancament de 30 botigues en tot el territori de l’Estat.

Enfront els atacs de l’empresa, la vaga a les botigues de Reus i Tarragona seguirà dempeus durant el dies 8, 10, 15, 17, 22 i 24 de maig, i coincideix, a més, amb la convocatòria de vaga indefinida des d’avui pel sindicat ELA a Euskal Herria i Navarra.

Et pot interessar: La CGT de Tarragona convoca una vaga a H&M enfront l’ERO que es vol imposar
temes relacionats

CGT Tarragona   /    Treballadors textils   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Lluita de classes   /    Vaga   /    Món obrer Estat espanyol   /    CGT Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar