Món obrer

VAGA #25F

Vaga Correus Barcelona: "Ens treuen les taules, les cadires. Ens volen de genolls!"

El sindicat de CGT Correus Barcelona convoca el 25F de manera urgent una vaga indefinida i parcial de les Unitats de Repartiment de Paqueteria a la província de Barcelona. Amazon, AliExpress, Venca, Zalando, són algunes de les empreses de paqueteria que veuran retardats els seus enviaments.

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

dilluns 24 de febrer de 2020| edició del dia

La vaga serà des d’aquest dimarts 25 de febrer, amb aturades durant les 3 últimes hores del torn de matí i la 3 primeres hores del torn de tarda.

En un comunicat, CGT Correus Barcelona denuncia que, "Davant la imposició empresarial que suposa la retirada de les taules caseller, les taules de classificació, prestatgeries i cadires de les USES; Davant la seva prepotència, en dur-ho a terme sense realitzar avaluacions de riscos laborals, sense esperar a la resolució d’Inspecció de treball i sense donar una resposta vàlida als escrits cursats per [email protected] [email protected] i per les OO.SS. només hi ha una resposta possible: Vaga!".

Davant això, han convocat des del primer dia de vaga, el 25 de febrer a les 12.30 h. una concentració en l’Oficina Principal de Correus de Barcelona, Plaça Antonio Lopez s/n. Reproduïm el comunicat de la convocatòria:

"Amazon, AliExpress, Venca, Zalando, etc., són algunes de les empreses de paqueteria que veuran retardats els seus enviaments o que no es repartiran en les dates acordades. Uns 8.500 paquets aproximadament, no es repartiran o sofriran retards per cada dia de vaga.

L’adreça de Correus ha procedit a retirar les cadires i les taules-caseller en les unitats de repartiment de paqueteria urgent, tant la que tenia assignada cada treballador per a la seva secció de repartiment, com les que s’usaven per a la classificació col·lectiva. Això ha suposat que el procés de classificació es realitzi d’una forma molt penosa, d’un carro transportador a un altre, impedint treballar a una altura adequada i posant en risc la salut dels treballadors.

CGT i la resta de Sindicats de Correus a la província de Barcelona han realitzat diversos escrits sol·licitant que es reposin les taules de classificació, sense obtenir una resposta favorable. S’ha interposat una denúncia en Inspecció de Treball que actualment s’està tramitant i de la qual té coneixement Correus, ja que la inspectora es va personar en un dels centres de treball de repartiment de paqueteria urgent.

Aquest procés s’ha realitzat sense ser tractat en el comitè de Salut Laboral, sense realitzar avaluacions de riscos laborals, sense informar prèviament els treballadors ni a les Organitzacions Sindicals i sense esperar a la resolució d’Inspecció de Treball.

Davant aquesta imposició empresarial, CGT juntament amb [email protected] [email protected] d’estan unitats hem convocat vaga per a exigir que es reposin les taules i les cadires: ENS TREUEN LES TAULES, ENS TREUEN LES CADIRES; ENS VOLEN DE GENOLLS!".
temes relacionats

Món obrer   /    Catalunya   /    Vaga   /    Vaga de treballadors   /    Barcelona

Comentaris

Comentar