×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Vacunes per a futbolistes abans que per a pacients de risc: les prioritats del govern espanyol

Vacunar als esportistes és prioritat per al Govern central, quan encara no ha garantit la vacunació a persones d'alt risc, ni a sectors laborals exposats i que compleixen funcions essencials, com el professorat o treballadores i treballadors de l'alimentació.

Jaime Castán

dijous 10 de juny de 2021
Facebook Twitter

Aquest dimarts el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, confirmava la vacunació express dels jugadors de la selecció espanyola masculina de futbol, que comença la setmana vinent a competir en l’Eurocopa. La mesura ha estat acceptada alhora pel ministeri de Sanitat, que ha confirmat que aquest divendres seran vaccinats amb la primera dosi de Pfizer els jugadors que hagin passat la malaltia i el vaccí monodosi de Janssen els que no l’hagin passat.

Així, són 52 membres de la Selecció que se sumaran als grups de vacunats VIP, com han estat els més de 1.000 esportistes olímpics, i per no parlar dels escandalosos casos que hem vist de militars, eclesiàstics, càrrecs polítics o membres de la Casa Reial.

Per part seva, Uribes tractava de justificar el que èticament és injustificable dient que aquests futbolistes "ens representen”: “no vacunem a un col·lectiu concret, vacunem als jugadors de la selecció perquè ens representen. Al meu judici, representar a Espanya ho mereix".

El realment representatiu aquí és que el Govern permeti a aquests futbolistes saltar-se l’ordre de vacunació i que rebin aquesta classe de privilegis, quan hi ha pacients crònics o amb factors de risc que segueixen a l’espera, el mateix que moltes treballadores i treballadors de l’educació o l’alimentació que exerceixen treballs essencials i de gran exposició.

Aquesta mesura del Govern només reflecteix la seva ordre de prioritats, llançant el missatge que és més important partits de la Selecció que respectar les necessitats sanitàries i l’ordre de vacunació que exigeix la pandèmia.

Aquest Govern “progressista”, d’altra banda, en cap moment ha volgut posar tots els recursos possibles per a les necessitats sanitàries. Perquè això podia qüestionar els grans negocis que continuen movent milers de milions d’euros, començant pels interessos de les farmacèutiques i de la sanitat privada que es lucren a costa de la salut de les persones.

No sorprèn tampoc que el Govern li doni prioritat a la Selecció de futbol, esperant potser que uns bons resultats en l’Eurocopa puguin generar un cert “entusiasme patriòtic” que, al costat de l’estiu, camufli els ajustos i mesures que li exigeix Brussel·les a canvi dels Fons Europeus, com l’última pujada de la llum.


Facebook Twitter

Jaime Castán

Nació en Zaragoza. Es historiador, periodista de Izquierda Diario y milita en la Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras (CRT) del Estado Español.

Segueix-lo a Twitter

@JaimeCastanCRT

ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l'autonomisme

ERC i PSC tanquen un acord per als pressupostos del retorn a l’autonomisme

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques