×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

[VIDEO] Solidaritat de la joventut amb els treballadors de Nissan en vaga!

Pablo, portaveu de l'agrupació juvenil ContraCorrent: enfront del tancament, ocupació i nacionalització ja! La unitat entre els actuals i els futurs explotats contra un mateix sistema. Ells volen arrabassar-nos el futur a uns i a uns altres, és a les nostres mans, amb la solidaritat i la unitat en la lluita, la força per a no permetre-li-ho.

Contracorrent

divendres 15 de maig de 2020
Facebook Twitter

Pablo, portaveu de ContraCorrent, "aquest vídeo és per a enviar tot el nostre suport als treballadors i treballadores de Nissan a Barcelona en vaga indefinida contra l’amenaça de tancament.

Un possible tancament afectaria 3.500 treballadors i treballadores directes, al que cal sumar les 25.000 famílies d’empreses externes i subministradores.
El cas de Nissan és sens dubte un indicador de la crisi a la qual ens enfrontem i de com actuaran les empreses enfront d’ella. Les opcions semblen clares per a les multinacionals: tancar fàbriques deixant a milers de famílies en l’atur o mantenir-les obertes precarizando enormement el treball. Cap d’aquestes opcions és una solució per a nosaltres, la classe treballadora.

Vaga indefinida a Nissan contra l’amenaça de tancament

Si volen tancar, parem màquines i ocupació dels centres de treball, amb piquets que garanteixin que no surt ni un caragol. L’ocupació és una cosa elemental per a defensar els llocs de treball i evitar que s’emportin la maquinària. I alhora demostrar-los que no els necessitem, posant-les a produir a produir sota control obrer i exigint la seva nacionalització per part de l’Estat, tant per a garantir la font de treball com que el que produïm està al servei de la comunitat.

Es tracta de posar totes les empreses que tanquin sota control i gestió dels seus treballadors, els que ja fan funcionar les cadenes de muntatge tots els dies.
Una nacionalització així podria permetre la reconversió de la indústria cap a les veritables necessitats socials sense que el seu cost recaigui en les nostres espatlles en forma d’acomiadaments.

La plantilla de Nissan guanya una primera batalla

Per exemple, una gran fàbrica de l’automòbil com Nissan, podria reconvertir línies per a fer respiradors artificials, altres equipaments hospitalaris o llits reticulats. Tot el que ha faltat als nostres hospitals i continuarà faltant aquí i en altres llocs del món, on l’espoli de les multinacionals, també les d’aquí amb el suport del nostre Estat, ha portat als seus sistemes de salut en estat crític.

O vehicles col·lectius i no contaminants, en comptes de seguir amb el model del cotxe privat, per a transformar el model de mobilitat de les nostres ciutats i combatre el problema de les emissions.

Jo sóc encara estudiant, però la meva família és una família treballadora del Prat de Llobregat. Aquí és estrany no tenir algun familiar o amic que treballi en alguna de les fàbriques dels polígons, molts en la mateixa Nissan de Zona Franca o els seus auxiliars.

Fa dos anys, quan encara anava a l’institut, amb els meus companys vam anar a donar suport a la vaga de Titanlux al Prat durant els mesos que va durar. Em vaig sumar a la lluita dels qui vaig pensar que eren desconeguts i van resultar ser gairebé família o pares d’amics de la infància, literalment.

Homenatge gràfic de Azagra: “No al tancament de Nissan, solidaritat amb els treballadors en vaga"

Així em vaig convèncer de la importància de la unitat obrer-estudiantil ara i sempre. La unitat entre els actuals i els futurs explotats contra un mateix sistema. Ells volen arrabassar-nos el futur a uns i a uns altres, és a les nostres mans, amb la solidaritat i la unitat en la lluita, la palanca per a no permetre-li-ho.

#FuturoParaNissanYA

Contacta amb nosaltres! Uneix-te als cercles virtuals d’Esquerra diari: escriure! Difondre!! Organitza’t!!! Segueix-nos en les xarxes socials!📣

Twitter: @EsDiariCat
Instagram: https://www.instagram.com/esquerradiari.cat/
Telegram: https://t.me/EsquerraDiariCat
Facebook: https://www.facebook.com/EsDiariCat/
Email: [email protected]


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light