Política Estat espanyol

CAMPUS VIRTUAL ESQUERRA DIARI

VÍDEO | Seminari en línia de marxisme: Marx Reloaded

Perquè el virus més perillós és el capitalisme. Aquest dimarts 7 d'abril a les 18 h. a FBLive i Instagram d'Esquerra Diari. Coordina: Josefina L. Martínez

dimecres 8 d’abril de 2020| edici� del dia

El seminari és lliure i es transmetrà en directe via Facebook i Instagram d’Esquerra Diari. També podrà seguir-se en directe des de la portada del diari.

Estem vivint una crisi històrica, que combina múltiples crisis (sanitària, econòmica, geopolítica i social). Això tindrà profundes conseqüències en els pròxims mesos i anys en la vida de milers de milions de persones, generant nous fenòmens socials i polítics. L’única cosa segur és que el món, tal com el coneixíem fins ara, ja no existeix més.

Enmig d’aquesta catàstrofe, més que mai, es demostra la irracionalitat del sistema capitalista, que no pot garantir la salut per a la majoria de la població, mentre un grapat de capitalistes s’enriqueixen sense parar.

En les últimes dècades molts havien decretat, massa vegades, la “mort del marxisme”, el van atacar dient que era anacrònic, que no podia explicar les societats actuals, on avançaven les democràcies liberals. Nosaltres hem sostingut, en canvi, no sols que Marx tenia raó, sinó que molt del que va analitzar i va proposar avui està més vigent que mai, perquè el virus més perillós i letal és el propi capitalisme.

D’això i molt més estarem parlant en aquest seminari en línia de marxisme. I també, per descomptat, de les vies per a enfrontar al capitalisme. Les primeres respostes obreres a la crisi, la lluita de classes com a motor de la història i la necessitat d’una estratègia socialista i revolucionària.

Programa del seminari

Aqui us deixem el programa del seminari que tindrà lloc tots els dimarts d’abril a les 18 hores:

7 d’abril | Pandèmia, crisi capitalista i lluita de classes. Amb Josefina L. Martínez, coautora de “Patriarcat i capitalisme” (Akal).

14 d’abril | Lluita de classes i estratègia socialista. Amb Matias Maiello, Sociòleg, coautor al costat d’Emilio Albamonte d’Estratègia socialista i art militar (IPS).

21 d’abril | Patriarcat i capitalisme en temps de pandèmia. (Diverses panelistas a confirmar)

28 d’abril | Canvi climàtic, pandèmia i la lluita pel socialisme. Amb Diego Lotito (periodista, Esquerra Diari).

Per a rebre material bibliogràfic i articles dels temes del seminari, o inscriure’s per a participar dels fòrums de consulta i debat, enviar un correu a [email protected]
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    Marxisme   /    Capitalisme   /    Política Estat espanyol   /    Cultura    /    Política Internacional   /    Internacionalisme   /    Teoría marxista   /    Karl Marx

Comentaris

Comentar