Cultura

SEMINARI EN LÍNIA "MARX RELOADED"

VÍDEO | Matías Maiello: Pandèmia, classe obrera i estratègia socialista

Continua el seminari de marxisme en línia d'Esquerra Diario.es. En aquesta segona xerrada comptem amb Matías Maiello, sociòleg argentí, coautor al costat d'Emilio Albamonte del llibre Estratègia socialista i art militar (IPS, 2017).

dimarts 21 d’abril de 2020| edició del dia

Aquesta crisi no és cap fatalitat del destí ni de la naturalesa, sinó que és producte de les relacions socials capitalistes. La disbauxaEl desenfrenament capitalista per la maximització de guanys està portant a la destrucció del planeta i de la vida humana, amb la multiplicació de pandèmies com el coronavirus.

La crisi sanitària també és fruit del capitalisme, conseqüència de l’atac i degradació durant dècades dels sistemes sanitaris i els serveis públics. Un procés que va tenir lloc durant l’ofensiva neoliberal i que es va aprofundir després de la crisi del 2008.

Tota l’organització social, des de la producció d’aliments, fins a l’organització urbana i sanitària estan regides per la cobdícia dels capitalistes, que prefereixen els seus guanys a costa de les nostres vides.

En aquesta segona xerrada en directe del seminari de marxisme “Marx reloaded”, comptem com panelista convidat amb Matías Maiello, integrant del staff de la revista Idees d’Esquerra i coautor al costat d’Emilio Albamonte del llibre Estratègia socialista i art militar (IPS, 2017).

Són molts els governs que repeteixen una vegada i una altra que “estem en guerra”, que “estem en guerra contra un enemic invisible”. Però de quina mena de “guerra” estem parlant? I quin implicancias tenen aquests discursos i les polítiques dels governs en la vida de milions de treballadors a tot el món? Com s’enfronta la classe treballadora als dos fronts de la crisi sanitària i la crisi social que s’està desenvolupant? És possible desenvolupar experiències de control obrer? Com pensar la planificació econòmica sota control de la classe obrera? Aquests són alguns dels temes que abordarem en aquesta segona xerrada del seminari en línia. No t’ho perdis!

Et pot interessar: Seminari en línia de marxisme: Marx Reloaded
temes relacionats

Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Estratègia   /    Marxisme   /    Karl Marx   /    Cultura

Comentaris

Comentar