×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

[VIDEO] Enfront de la crisi del coronavirus: El govern no derogarà les reformes laborals

En aquest vídeo t'expliquem per què cal derogar les reformes laborals. Perquè no n'hi ha prou amb derogar un aspecte de la llei laboral, que deuria no haver existit mai com és l'"acomiadament per baixes mèdiques". El que cal derogar són les reformes laborals, que permeten avui, tal com ho estem vivint milers de treballadores i treballadors, milers de EROs i ERTOs.

EsquerraDiari.cat

dimecres 25 de març de 2020
Facebook Twitter

Aquest dimecres un dels debats més importants en el Congrés ha estat entorn de la mesura proposada pel govern de PSOE-Unides Podem de derogar l’acomiadament per baixes mèdiques justificades aprovat pel Consell de Ministres el mes passat.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat la mesura dient:
“Avui més que mai: dret a la salut, dret al fet que si malaltes ningú et pugui acomiadar per això”. No obstant això, ha estat el mateix govern de coalició el que va donar curs a les empreses perquè apliquin milers de ERTOs. I que com sempre, sigui la classe treballadora qui hagi de costejar aquesta enorme crisi sanitària, social i econòmica.

Perquè no n’hi ha prou amb derogar un aspecte de la llei laboral, que deuria no haver existit mai com és l’"acomiadament per baixes mèdiques". El que cal derogar són les reformes laborals, que permeten avui, tal com ho estem vivint milers de treballadores i treballadors, milers de EROs i ERTOs.

Es calculen en més de dos milions les persones afectades pels ERTO’s. Tan sols en una setmana ja superen els dels últims sis anys. Entre 2014 i 2019 va haver-hi 27.171 empreses que van aplicar 36.141 ajustos temporals a 409.548 treballadors, gairebé els mateixos que només a Catalunya i Andalusia en una setmana. I tot això amb la complicitat de les burocràcies sindicals de CCOO i UGT.

Els ERTO’s. van ser part de les reformes neoliberals que van mantenir els governs del PP i del PSOE i que ara Podem i IU-PCE accepten. La veritat és que ha estat un dels mecanismes “tradicionals” (al costat del ERO) per a fer recaure els costos sobre els sous dels i les assalariades.

S’estan tramitant prop de 150.000 ERTOs en les comunitats autònomes. Només a Catalunya s’han presentat més de 26.300 expedients, 11.186 a la Comunitat Valenciana, 8.000 a Galícia, 3.328 a Castella i Lleó, o 4.430 a Andalusia.

En aquest vídeo t’expliquem per què cal derogar les reformes laborals. Perquè és necessari derogar les reformes laborals, del PP i del PSOE, prohibir els ERTO’s i ERO’s, els acomiadaments i cada centre que tancament, siguin els empresaris el que paguin les llicències als treballadors i les treballadores, en el 100% dels salaris. És clar que el govern del PSOE- Unides Podemos no derogarà les reformes laborals, sinó que es recolzaran en elles per a continuar acomiadant-nos.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï