×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una onada d’indignació contra la violència masclista: “No són morts, són assassinats”

Aquest divendres han estat convocades nombroses manifestacions a l'Estat espanyol. Perquè hi ha molta la ràbia davant els feminicidis, i perquè aquesta justícia patriarcal castiga als qui intenten protegir els seus fills, com Juana Rivas.

Pan y Rosas Estado español

dilluns 14 de juny de 2021
Facebook Twitter

A Madrid, Barcelona, Tenerife, Granada i altres ciutats espanyoles s’ha sentit el mateix crit: No són morts, són assassinats! No estem totes, falten les assassinades!

A Madrid, la convocatòria ha omplert la Porta del Sol, i malgrat la pluja, milers de persones s’han reunit per a expressar tot el dolor i la ràbia. En acabar la mateixa, sobre la mitjanit, la policia ha envoltat a un grup de manifestants i s’han emportat detinguda a una jove.

Al brutal crim de les nenes de Tenerife, se suma aquesta mateixa setmana el feminicidi d’una jove de disset anys a Sevilla i l’assassinat per la seva parella d’una dona a Eivissa. Des que va començar l’any, segons els números oficials, 19 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, un augment de la violència masclista des que va acabar l’estat d’alarma. En realitat, la xifra és encara major.

També a Barcelona, el moviment feminista ha pres una altra vegada els carrers. I a més de repudiar la violència masclista, també han exigit la llibertat de Juana Rivas, que aquest divendres ingressava a la presó, per haver intentat protegir els seus fills d’un pare maltractador.

La manifestació a la Porta del Sol ha culminat a les 23 hores, sota la pluja, amb un emotiu minut de silenci per totes les dones assassinades. Poc després, un grup de manifestants es va dirigir fins a la plaça de la Cibeles, enfront de l’Ajuntament de Madrid. Allà les feministes van ser envoltades per un important operatiu policial.

Unes hores abans, en començar la manifestació, es van produir alguns incidents quan una dona, portant una màscara amb el logo de VOX, es va passejar de manera provocadora per la manifestació. Escortada per la policia, va ser expulsada de la plaça per les feministes, al crit de “Fora feixistes dels nostres barris”.

Des de Pan y Rosas hem estat presents en les places aquest divendres, perquè: si toquen a una, ens mobilitzem milers!

Per a acabar amb la violència masclista no volem més punitivisme de l’Estat ni enfortir l’aparell policial i carcerari, com demanen des de VOX i altres sectors de la dreta. Aquests sectors reaccionaris només volen instrumentalitzar el dolor dels familiars de les víctimes per a avançar en modificacions punitives en el codi penal.

El que necessitem és un pla integral contra la violència de gènere, que inclogui un programa d’educació sexe-afectiva i de gènere en tots els nivells educatius; cases refugi i un pla d’habitatges accessibles per a dones en situació de violència de gènere. I per a prevenir la violència de gènere cap a les dones migrants sense papers, lluitem per la regularització immediata.

Res d’això ha estat portat endavant pel “ministeri feminista” del govern del PSOE-Podemos. Per això és necessari que desenvolupem una massiva mobilització i autoorganització del moviment de dones, formant comissions en cada lloc d’estudi, de treball i en cada barri.

Justícia per a totes les víctimes de la violència de gènere! Ni una menys, vives ens volem! Ja n’hi ha prou de justícia patriarcal! Llibertat immediata per a Juana Rivas! Si toquen a una, ens mobilitzem milers!


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics