×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una nova vaga del sector públic d’Ensenyament enfront la Llei Iceta

Aquest dijous s'ha celebrat una nova vaga del sector públic, en aquest cas de l'ensenyament, contra la Llei Iceta que deixarà milers de persones al carrer després d'haver estat treballant durant dècaades en frau de llei.

EsquerraDiari.cat

dijous 2 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Aquest dijous s’ha celebrat una nova vaga contra la Llei Iceta, en aquest cas el sindicat de CGT Ensenyament ha convocat el sector de l’educació pública de Catalunya per l’estabilització de totes les interines en frau de llei.

Més de dues mil persones han tornat a clamar contra una llei que s’aprova aquest mateix dijous al Congreso de los Diputados i que afectarà als llocs de feina de milers de treballadores i treballadors públics que ja venen patint l’abús de temporalitat des de fa dècades.

Es tracta d’una llei que ataca frontalment a les i els treballadors, que compte amb el suport de Podemos i el PCE, així com d’ERC. No obstant, les administracions autonòmiques i municipals també en són responsables d’aquesta situació, doncs en molts casos la precarietat, la temporalitat i les condicions econòmiques, així com les externalitzacions dels serveis, corren a càrreg del govern de la Generalitat o dels ajuntaments de torn.

En aquest cas el govern “més progressista de la història”, enfront els tocs d’atenció de la Unió Europea per estabilitzar la plantilla d’interinatge, ha decidit reduïr el número de treballadors, deixant-ne al carrer a milers d’ells, tot i que porten anys treballant en condicions de precarietat. En definitiva, les adminsitracions no volen estabilitzar persones, només places.

En aquest sentit, la Taula Sindical de Catalunya, conformada per CGT Catalunya, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la Coordinadora Obrera Sindical, Solidaritat Obrera, la CNT Catalunya/Balears i el Sindicat de Comissions de Base, ha convocat també dues jornades de vaga contra la Llei Iceta i anima a seguir la lluita fina tirar-la enrere.

Tot, enfront també, d’unes direccions dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, que van donar el seu suport a la mateixa Llei Iceta.

Et pot interessar: Vaga del sector públic: una jornada política contra el(s) govern(s)

També pots llegir: Qui són els responsables de la precarietat a l’administració pública?


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”