Catalunya

10 ANYS DEL 15M

Una experiència del 15M que no veuràs en els especials d’avui

Les comissions de treballadors que, en ciutats com Barcelona o Saragossa, van voler portar la indignació als centres de treball i incorporar al moviment obrer a la lluita contra aquesta democràcia per a rics.

dissabte 15 de maig de 2021| edició del dia


Encuentro de empresas en lucha y trabajadores. BCN / 11.06.2011 #spanishrevolution - YouTube

Les comissions de treballadors en ciutats com Barcelona o Saragossa van lluitar per donar una perspectiva de classe al "no ens representen". Unir la lluita de la joventut indignada i la classe treballadora contra el Règim del 78 i el llavors govern "més progressista de la història", el de Zapatero, que governava al servei de l’IBEX35.

Van organitzar expedicions a empreses en lluita contra EROs i tancaments, com Alstom, Yahama, Derbi o Nissan. També a hospitals i altres centres de treball, on es començava a desenvolupar una intensa resistència a les retallades i ajustos del govern central i els autonòmics.

Aquests joves portaven la seva solidaritat amb la ferma intenció d’estendre "la indignació als centres de treball". Van denunciar el rol de les direccions burocràtiques de CCOO i UGT i la seva complicitat amb el govern de Zapatero. Van organitzar trobades de coordinació de les lluites en les places.

Reproduïm un vídeo, editat llavors per les i els militants de l’actual CRT, els que van estar entre els promotors d’aquestes comissions, al costat d’altres organitzacions sindicals i polítiques, i desenes de joves.
temes relacionats

15M   /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Règim del ’78   /    Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar