×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una enquesta mostra reticències a l’enviament d’armes i tropes a Ucraïna per part del Govern

L'agència de recerca 40dB ha realitzat un sondeig de les actituds de la població espanyola sobre la invasió russa a Ucraïna enquestant a més de mil persones entre els dies 7 i 10 de març. Les dades que revela mostren una població altament preocupada pel conflicte, assenyalant majoritàriament a Putin com a principal responsable, encara que un petit percentatge (13%) responsabilitza als EUA.

Ana Adom

dimarts 15 de març de 2022
Facebook Twitter

Un ampli suport a la diplomàcia, encara que un 43% no considera que aquesta sigui útil actualment, només un 7% donaria suport a la guerra. Pel seu costat, l’actuació del govern segons aquesta enquesta és recolzada per un 68% de la població. No obstant això les respostes varien quan parlem de l’enviament d’armes i tropes a Ucraïna.

En el cas de les primeres el percentatge de població que dona suport al seu enviament és d’un 59%. Les diferències entre els votants dels socis de la coalició de govern es mostren considerablement, ja que el 60% dels votants del PSOE recolzaria l’enviament d’armes enfront del 30% dels votants de la coalició habitada.

Respecte a l’enviament de tropes amb ordres defensives el percentatge que està d’acord és del 57%, prop del 59% dels votants del PSOE enfront del 41% dels de UP. Introduint que les tropes fossin també d’ordre ofensiva aquest percentatge canvia a ser un 57% el que no estaria d’acord, mostrant-se més fort l’oposició entre els votants de UP amb un 73%.

Un 54% dels enquestats està a favor que es manifesti la unitat en el govern i un 35% valora de manera positiva que hi hagi opinions diverses entre els ministres i ministres.

Les sancions a Rússia i l’acolliment de refugiats representen els majors consensos, sent en ambdues un percentatge major del 80% de la població la que els recolza.

Les conseqüències del conflicte que més preocupen són la possible major escalada internacional de la guerra (46%), seguit pels crims de guerra (42%) i la crisi econòmica (35%). A la cua es troben el possible desproveïment de gas i petroli o la possibilitat d’un ciberatac per part de Rússia enfront de les sancions imposades.

Crida l’atenció la polarització que mostra la pregunta respecte a quin partit polític de l’Estat té major proximitat amb Putin, les resposta, un 44% per a UP i un 44% per a Vox, reflecteixen la insistència de la dreta juntament amb uns certs mitjans de comunicació de masses de situar al cap d’Estat rus com un líder comunista.

Les mesures que està adoptant el Govern, en la línia de les potències imperialistes, estan lluny de ser una solució per al poble treballador ucraïnès ni per al rus. Aquestes polítiques tan sols alimenten l’escalada militarista que porta a un xoc en el qual el poble treballador europeu serà l’única víctima. Ni els governs imperialistes ni el govern oligàrquic de Putin patiran les conseqüències terribles de la guerra.

Per això és important, i les dades de l’enquesta comencen a reflectir aquesta opinió, aixecar una oposició frontal a l’enviament de tropes i armes a Ucraïna i a l’aplicació de sancions econòmiques contra Rússia, que tan sols sofreix la classe treballadora.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah