×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una altra Diada multitudinària dóna el tret de sortida a una “tardor calenta”

Aquest 11S ha donat el tret de sortida a una “tardor calenta” marcada per l'aniversari de jornades històriques, tenint les de l'1 i 3 d'octubre com a punts àlgids. La llibertat dels presos polítics i fer efectiu el mandat popular de l'1 d'octubre, consignes centrals.

EsquerraDiari.cat

dimecres 12 de setembre de 2018
Facebook Twitter

Fotos: Antonio Litov

Aquest 11 de setembre ha tornat a ser una jornada multitudinària. Més enllà del ball de nombres, la veritat és que els carrers del centre de la capital catalana han tornat a omplir-se de centenars de milers de persones, igual que en els últims anys, durant tot el dia.

Però a diferència que en anys anteriors, a aquest 11S s’arribava amb un passat recent de major importància i transcendència política. La tardor del 2017, amb el referèndum de l’1 d’octubre i la històrica vaga general del 3 d’octubre (més altres jornades rellevants com la pròpia vaga del 8 de novembre) ha definit com a demandes principals d’aquesta Diada la llibertat dels presos polítics i el compliment de l’1 d’octubre.

L’acte central s’ha realitzat novament en l’Avinguda Diagonal de Barcelona, on segons dades de la Guàrdia Urbana, l’assistència ha estat d’1 milió de persones. L’acte ha comptat amb la intervenció de diverses personalitats, com Elisenda Paluzie presidenta de la ANC, Marcel Mauri vicepresident d’Òmnium o Nuria Tarrés, mare d’Adrià Carrasco activista del que es troba exiliat a Bèlgica.

Si bé l’esdevingut a Diagonal ha estat l’acte central de la Diada, molts altres s’han repartit al llarg del dia pels carrers de la ciutat comtal. Entre ells l’acte organitzat per part de l’esquerra sindical i política (Procés Constituent, Som Alternativa i Les Marxes de la Dignitat). En aquest acte, on han participat un centenar de persones, s’ha advocat per enfrontar el Règim del 78, trencar tota via de negociació amb el govern de Sánchez, i fer efectiu amb la mobilització als carrers el mandat de l’1 d’octubre.

Ha estat en aquest acte on els companys i companyes del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) hem estat presents, defensant la necessitat d’una vaga general com a únic mecanisme per fer imposar els resultats del referèndum i aconseguir la llibertat dels presos polítics.

Enfront de la “normalitat institucional” que defensen des de la Generalitat, és necessari aixecar una alternativa de la classe treballadora i els sectors populars, que vinculi el legítim dret democràtic del poble català a definir el seu futur polític amb un programa social que doni resposta a les necessitats de la classe treballadora i els sectors populars.

La precarietat, l’atur, els desnonaments, la degradació dels serveis públics, sanitat, educació, etc, són tasques que no es poden dur a terme de la mà de la burgesia. De fet, ni aquestes demandes socials ni la pròpia de fer efectiva i defensar la república, com ja van demostrar la tardor passada.

Les lliçons d’organització i lluita de l’1 i 3 d’octubre han de definir l’esperit d’aquests propers mesos si volem que sigui realment una “tardor calenta”. I entre aquestes lliçons recollir-ne una clara, la república catalana serà dels treballadors i treballadores, o no serà.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria