×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un milió de catalans i catalanes sense dret al vot

Una campanya de “Casa Nostra Casa Vostra” denúncia la negació d'aquest dret polític fonamental a un milió de catalans i catalanes el pròxim 14F.

EsquerraDiari.cat

dijous 4 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Long Li és un jóven català de 20 anys. Estudia en la universitat, treballa i paga els seus impostos a Catalunya. Li agrada el teatre i viatjar. Però ell, com mes d’un milió de catalans i catalanes, no podrà votar el 14F. Amb aquest missatge directe un vídeo de la plataforma “Casa Nostra Casa Vostra” i amb la col·laboració de Omnium Cultural i el Sindicat de Manteros ha llançat la campanya #1MilióDeVots.

La legislació d’estrangeria nega el vot a les eleccions autonòmics a totes aquelles persones que no comptin amb la nacionalitat espanyola. El mateix criteri que en les generals. Solament en les eleccions municipals els migrants amb nacionalitat comunitària poden exercir aquest dret.

Aquesta legislació racista nega un dret polític fonamental a un milió de persones majors d’edat en tot Catalunya, en diferents situacions administratives, ja estiguin sense papers o tinguin permisos de residència o treball.

Aquesta condició de ciutadans de segona o de tercera perpetua les altres formes de racisme institucional i discriminació que pateixen les persones migrades. Explica també com a bona part de l’esquerra del “canvi”, aquella que va fer de la via electoral el seu full de ruta, no sols hagi deixat de costat la defensa dels seus drets democràtics, sinó que una vegada en el poder apliquen les mateixes polítiques racistes que la dreta.

Per a mostra n’hi ha prou amb mirar la política de l’Ajuntament d’Ada Colau de persecució als venedors ambulants o la criminal política d’estrangeria del govern “progressista”, convertint Canàries en una nova Lesbos.

Et pot interessar: Daouda Dieye: "El racisme institucional és l’arrel: lluitar contra el racisme és lluitar contra el capitalisme"


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”