Catalunya

CENSURA I REPRESSIÓ

Audiència Nacional ordena tancar xarxes socials i app de Tsunami Democràtic

El Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional ha ordenat aquest divendres, enmig de la vaga general catalana, tancar els comptes de xarxes socials i webs de la plataforma Tsunami Democràtic.

divendres 18 d’octubre de 2019| edici� del dia

Aquesta plataforma va obrir un compte en Telegram que va arribar a aconseguir 335.000 subscriptors en menys d’una setmana, una de les adhesions més grans a un canal de Telegram per causes polítiques i socials fins ara, superant fins i tot als comptes utilitzats pels activistes a Hong Kong.

Des de les xarxes d’Anonymous han penjat una imatge de la ’app’ de Tsunami Democràtic informant que aquesta aplicació era tancada per ordre judicial.

Des de la Plataforma Tsunami Democràtic es va convocar dilluns passat a una enorme acció de protesta amb el bloqueig a l’aeroport del Prat, a Barcelona. També havien anunciat noves accions per al pròxim 26 d’octubre, la qual cosa va portar a la Lliga espanyola de futbol a deixar en suspens el partit Reial Madrid-Barca que anava a jugar-se aquest dia en la capital catalana. Aquest mateix divendres, des de Tsunami s’havia cursat un missatge als seguidors del canal de Telegram, anunciant noves accions per a la setmana vinent.

El tancament dels comptes i xarxes socials significa un altre salt qualitatiu en la censura, vulneració de la llibertat d’expressió i llibertat d’associació, així com el dret a la manifestació de la població, més signe d’un Estat autoritari que de la suposada “democràcia exemplar” que omple la boca de Pedro Sánchez en les seves presentacions a la premsa. Se suma a una sentència infame contra els presos polítics catalans, a la repressió que vam veure aquesta setmana i a l’aplicació de la presó preventiva a quatre manifestants detinguts a Barcelona.

Es tracta, ni més ni menys, que l’aplicació de la doctrina de “tot és sedició” i “tot és terrorisme” a la protesta social i les mobilitzacions.
temes relacionats

#TsunamiDemocratic   /    Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Política Estat espanyol   /    Audiència Nacional   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar