×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Trump declara emergència nacional i prepara l’Exèrcit contra la caravana migrant

Per posicionar al Partit Republicà en les eleccions de novembre, el president d'Estat Units redobla la seva política d'odi contra els migrants.

Maestro Arturo Méndez

dilluns 22 d’octubre de 2018
Facebook Twitter

D’acord amb la seva habitual política anti immigrant, xenòfoba i racista, ahir a la tarda Donald Trump va advertir, des de twitter, que els migrants de la caravana centreamericana que no sol·licitin primer asil a Mèxic, seran rebutjats per Estats Units. Aquest dilluns va tornar a la càrrega parlant de la incapacitat de la policia i l’exèrcit mexicans per detenir la caravana en el seu trànsit cap al veí del nord.

Amb les eleccions de novembre en porta, en les quals es juga la majoria republicana al Congrés nord-americà, Trump redobla la seva campanya d’odi contra els migrants amb la intenció de copejar al Partit Demòcrata, exigint canviar les lleis migratòries. Això, més enllà que durant la seva administració, el demòcrata Obama es va convertir en un deportador en cap.

Donald Trump ha alertat a la Patrulla Fronterera i als militars dient que es tracta d’una emergència nacional.

D’aquesta manera, Trump busca preservar per al Partit Republicà a la base de votants que, seguint el seu anti immigrant, ho va portar a la presidència. Per a això compta amb el servilisme del govern d’Enrique Peña Nieto, que va reprimir a la caravana migrant en el seu pas per la frontera sud de Mèxic, i dels govern d’Hondures i Guatemala, que s’han posat a treballar per deportar migrants.

Llegir (en castellà): Mèxic: Policia Federal reprimeix a migrants a la frontera amb Guatemala
Llegir (en castellà): Mandataris de Guatemala i Hondures inicien deportació de migrants

Amb un discurs que criminalitza als migrants centreamericans i asseverant a més que en la caravana es barregen "persones desconegudes de Mig Orient", Donald Trump ha alertat a la Patrulla Fronterera i als militars dient que es tracta d’una emergència nacional.

Al mateix temps, amenaça als governs de Guatemala, Hondures i El Salvador amb tallar o reduir substancialment les ajudes que Estats Units els proporciona habitualment, per la seva incapacitat per evitar que la gent abandoni els seus països i es dirigeixi “il·legalment” als EUA.

Segons dades del Departament d’Estat, l’any fiscal 2018 Estats Units va lliurar 84 milions de dòlars en assistència estrangera a Guatemala, 58 milions de dòlars a Hondures i altres 51 milions a El Salvador.

Absolut cinisme imperialista si es pren en compte que, darrere de la misèria i la violència de la qual fugen les famílies treballadores de Centreamèrica, està la ingerència i la dominació d’Estats Units a la regió.

Als fons lliurats per EU a través de l’Agència Nord-americana per al Desenvolupament (Usaid) ha de sumar-se una partida del Pentàgon destinada a finançar la lluita contra narcòtics, que l’any fiscal 2017 va ascendir a 42 milions de dòlars en tota Centreamèrica.

Per enfrontar l’odi imperialista i als seus governs lacais a Mèxic i Centreamèrica, avui és indispensable envoltar de solidaritat internacionalista a la caravana migrant, amb apilaments als centres de treball, estudi i en les colònies, i mobilitzant-nos en exigència de lliure trànsit per tots els països de la regió i per plens drets polítics i socials per tots els migrants.

Llegir (en castellà): Solidaritat obrera i popular amb la caravana migrant cap ésser humà és il·legal!


Facebook Twitter

Maestro Arturo Méndez

Integrante de la Agrupación Nacional Nuestra Clase

Agrupación Magisterial y Normalista Nuestra Clase

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?