Internacional

MÈXIC - ELS ESTATS UNITS

Trump amenaça amb tancar la frontera amb Mèxic la setmana vinent

El president dels Estats Units, Donald Trump, va amenaçar amb tancar la davantera sud la setmana vinent si Mèxic no deté immediatament la immigració il·legal que arriba a territori estatunidenc.

diumenge 31 de març de 2019| edició del dia

El president estatunidenc, Donald Trump, ha afirmat aquest 29 de març a través del seu compte de Twitter que tancarà la davantera sud del seu país si les autoritats mexicanes no detenen el flux de migrants cap als EUA

Va agregar que durant molts anys, Mèxic ha fet una fortuna amb els Estats Units, per la qual cosa els estatunidencs perden molts diners, "especialment quan s’agrega el tràfic de drogues".

La pressió de Donald Trump arriba setmanes després que declarés una emergència nacional a la frontera acusant una crisi de drogues i immigració il·legal.

Això li permet usar els seus poders especials per a dotar-se dels fons públics que necessita per a construir el mur amb Mèxic. El seu projecte estrella durant la campanya que sempre va dir que pagarien els mexicans.

Mentrestant els agents fronterers sostenen que El Pas (Texas) viu la situació d’amuntegament més perillosa, amb centres de detenció ocupats en un 300% o 400% sobre la seva capacitat.
temes relacionats

Migrants mexicans   /    Estats Units   /    Immigració   /    #FueraTrump   /    Donald Trump   /    Internacional

Comentaris

Comentar