×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Trobades de Contracorrent i Pa i Roses per una joventut socialista i revolucionària

Els pròxims 15 d'abril a Madrid, 21 a Barcelona i 22 a Saragossa, organitzem diverses trobades de la joventut de Contracorrent i Pa i Roses obertes a tota la joventut que es nega a continuar suportant aquest sistema. Davant les seves crisis, les seves guerres i la seva precarietat, lluitem com a França! Contra la dreta, el govern “progressista” i la Generalitat: construïm una joventut socialista i revolucionària.

Pa i Roses Barcelona

Contracorrent

dilluns 10 d’abril de 2023
Facebook Twitter

Som part d’una joventut a la qual el capitalisme no té res a oferir-li més que precarietat, crisi, i guerres. Aquesta joventut que està farta d’un sistema educatiu que ens vol convertir en sumisxs i explotables, farta de tenir feines de merda i problemes d’ansietat. Una joventut que a més veu com avança l’extrema dreta racista, masclista i LGTBifòbica en els nostres centres d’estudi i de treball. També som aquesta joventut cansada de que des del govern suposadament “progressista” se’ns criminalitzi i que es prenguin mesures que contribueixen al fet que visquem pitjor: la reforma laboral que ens precaritza, la política migratòria que assassina a Melilla, la repressió a la joventut i fins a la infiltració de policies en els moviments socials. PSOE i UP són avui els gestors “amables” de l’Estat espanyol capitalista i imperialista.

Després de conduir el moviment per l’autodeterminació del poble català a la derrota, ERC i Junts tornen a l’autonomisme mentre segueixen demostrant ser fermes defensors de la burgesia catalana. Des de la repressió dels Mossos d’Esquadra a les manifestacions contra la sentència el 2019 fins a les càrregues policials contra les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél. Els últims pressuposts de la Generalitat són una mostra de la continuació neoliberal: el sistema educatiu i sanitari infrafinançat i privatitzat es combina amb megaprojectes contaminants i turístics – ampliació de l’aeroport, Hard Rock i Quart Cinturó – a demanda de Foment del Treball amb l’aval del PSC i els Comuns.

Contra la dreta espanyolista o hereva de Convergència, l’alternativa no són partits reformistes que gestionen les misèries del capitalisme. Sabem que l’única manera de parar l’avanç de l’extrema dreta racista espanyolista, masclista, LGTBifòbica i neoliberal és la lluita de classes i enfrontant al “progressisme” que li obre la porta.

Però exemples com el de les mobilitzacions i vagues de treballadors i joventut a França mostren que, en el segle XXI, com en el segle XX, la classe obrera no es quedarà de braços plegats davant el desastre, sinó que protagonitzarà nous processos de lluita i revolucions. Perquè aquests processos de lluita puguin vèncer la joventut és clau avançar en la construcció d’una joventut socialista i revolucionària. Perquè si el capitalisme no ens ofereix un futur, allò que hem de fer és acabar amb el capitalisme.

Aquest és el nostre objectiu per a les trobades de la joventut de Contracorrent i Pa i Roses obertes a tota aquesta joventut que es nega a continuar suportant aquest sistema assassí. El primer serà el dia 15 d’abril a Madrid, li seguirà el 21 de Barcelona i Saragossa el 22. Demostrem que no som la “generació de vidre”, com se’ns diu, som la generació de la revolució!


Ens neguem a ser qui paga les crisis capitalistes, les guerres i les pandèmies que provoca el capital, i a viure pitjor que els nostres pares. Des dels instituts, fins a la universitat i FPs, ens preparen per un futur de merda. Pràctiques no remunerades, tasques repetitives, els exàmens que fomenten la competitivitat entre estudiants. Tot això no només no satisfà les nostres inquietuds, sinó que busca una joventut acrítica i submisa.

Aquest problema no se soluciona votant i esperant que un govern solucioni els problemes. I és que sabem que un govern capitalista no pot governar per a la classe treballadora i la joventut. Com deia Marx el govern burgès és una junta que administra els negocis de la burgesia.

No és casualitat que durant els últims anys hagi crescut l’extrema dreta. Cal dir-ho clarament, quan un govern que es diu progressista – ja sigui el de PSOE-UP o el d’ERC – fa polítiques de dreta creix la dreta. A més, sabem que a l’extrema dreta la parem mobilitzades i als carrers. I aquests governs es dediquen precisament a desmobilitzar-nos, repetint que les coses es canvien amb un vot cada 4 anys i a més amb repressió a la joventut, policia en les universitats i infiltracions policials en els moviments socials.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)Què ens proposem discutir?

Els companys i companyes de Contracorrent i Pa i Roses militem en els nostres centres d’estudi i de treball per construir una joventut socialista i revolucionària amb un programa de lluita contra la dreta, la Generalitat i el govern “progressista” de l’IBEX i l’OTAN. Per això diem que “davant les seves crisis, les seves guerres i la seva precarietat... Lluitem com a França!”.

I és que la lluita dels i les treballadores a França i a tot el món mostra que, governi qui governi, és la classe treballadora, hegemonitzant darrere d’un programa de lluita anticapitalista a la joventut, les dones, les persones racialitzades i els sectors populars, la que pot plantar cara als capitalistes i vèncer. Com ja va posar d’exemple la revolució russa, la classe obrera, si intervé de manera hegemònica i amb independència de la burgesia, pot construir una societat sobre noves bases. En les trobades que realitzarem a Madrid, Barcelona i Saragossa volem debatre com continuem construint una gran organització juvenil que lluiti per aquesta perspectiva.

És part d’una mateixa batalla perquè el marxisme revolucionari, les idees de Marx, Engels, Lenin i Trotski, es facin carn en els sectors més combatius de la joventut. Aquesta tasca està lligada a la necessitat de construir un partit d’avantguarda per al combat dels treballadors, les dones i la joventut. Perquè en aquest nou segle, que serà tan convuls com el segle XX, hi haurà revolucions, però el que necessitem és l’eina perquè triomfin.

Perquè no ens resignem a les engrunes, perquè lluitem per un món en el qual els i les productores prenguem en les nostres mans tots els recursos i reorganitzem tot en funció de les necessitats socials i no dels beneficis capitalistes. Per construir una relació que respecti el planeta, per revolucionar els costums, la cultura i les relacions entre les persones. Passar així del regne de la necessitat, que és el capitalisme, al regne de la llibertat, que per a nosaltres és el socialisme.


Suma’t a construir una gran joventut socialista i revolucionària!

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)


Facebook Twitter

Pa i Roses Barcelona

Segueix-lo a Twitter

@PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones