Jovent

29 DE NOVEMBRE

Trobada virtual estatal de la joventut anticapitalista i revolucionària

Aquest 29 de novembre farem una gran trobada en línia de la joventut anticapitalista que no es resigna a veure com els governs ens roben el futur, es limiten a fer mesures restrictives i culpabilitzar a la joventut mentre no toquen els interessos dels capitalistes. És el moment d'organitzar-se per a revolucionar-lo tot, Suma't!

Contracorrent

Catalunya

divendres 20 de novembre de 2020| edició del dia

Sens dubte aquest ha estat l’any del coronavirus. La pandèmia ha sacsejat totes les esferes de la societat, des de la sanitat fins a l’economia, passant per l’educació i les formes de socialització, mostrant la misèria d’aquest sistema capitalista.

Entre els sectors més afectats ens trobem la joventut precària i estudiant. L’atur juvenil s’ha disparat i els únics treballs que ens esperen són curros precaris, mal pagats i sense drets.

Abans de la pandèmia la joventut ja érem un dels sectors més precaris i ara això s’aprofundeix. Tanmateix, l’única resposta que ens donen és persecució i culpabilització per a tractar d’ocultar el que està en mans de les empreses i l’Estat. Criminalitzen a la joventut mentre empresaris milionaris, polítics i periodistes s’ajunten en una festa de 150 persones.

La nostra educació també s’ha vist afectada, instituts i escoles s’han reobert amb ràtios elevadíssimes i falta de professorat i personal no docent que fa impossible mantenir qualsevol mesura de seguretat. Les universitats han imposat una docència en línia parcial o total, sense dedicar ni un sol recurs a combatre la bretxa digital i limitant qualsevol possibilitat d’autoorganització estudiantil.

El coronavirus ha mostrat clarament que els governs capitalistes només serveixen als interessos dels grans empresaris, i la coalició del PSOE i Unidas Podemos no és una excepció. El “govern més progressista de la història” es nega a intervenir la sanitat privada, finança els ERTOs d’empreses milionàries, ha apujat el pressupost de la Casa Reial, ha omplert els carrers de policies i ara augmenta el seu caràcter repressiu amb la declaració del toc de queda i l’estat d’alarma. Volen confinar-nos a la nit per a continuar explotant-nos durant el dia.

Ens diuen que ens quedem a casa, però com podem fer això mentre rescaten grans empreses, hi ha desnonaments cada dia i retallen drets conquistats pels nostres pares i avis? No podem deixar que el virus ens paralitzi i regalar-li el carrer a l’extrema dreta que sali a manifestar-se per la “llibertat” dels "pijos" del Barri Salamanca.

Per això, des de Contracorrent lluitem contra l’extrema dreta i també contra els governs “progressistes” com el del PSOE-UP que aplicant les polítiques de la dreta no fa més que sembrar el terreny perquè aquesta reculli el descontent i continuï avançant. Perquè hem de sortir a lluitar perquè no hi hagi ni un desnonament més, ni un acomiadament més, per impostos a les grans fortunes per a pagar el reforç a la sanitat, per la regularització immediata de les migrants… per les mesures realment urgents perquè la crisi no la paguem les de sempre.

Fem una crida a les i les joves combatives a organitzar-nos junts i posar en peus una gran joventut anticapitalista i revolucionària que davant a empreses i governs, que lluiti per un futur que mereixi ser viscut. Et convidem a participar en la trobada estatal virtual que estem convocant per a diumenge que ve 29 de novembre a les 17.00, en el qual discutirem com organitzar la lluita en cada escola, universitat i centre de treball.

Rebel·la’t contra aquest sistema basat en l’explotació i l’opressió anomenat capitalisme! Perquè aquesta crisi no la paguem, perquè som la generació que es va rebel·lar a Xile contra el règim hereu de Pinochet, la que va lluitar amb les armilles grogues, la que es mobilitza en el món per a salvar el planeta de les arpes del capitalisme, per Black Live Matters i cada 8M, no ens quedarem a casa mentre ens roben el futur és el moment d’organitzar-se!

Si vols participar-hi, escriu-nos
temes relacionats

Anticapitalistes   /    Joventut sense por   /    Criminalització de la joventut   /    Joventut treballadora   /    Estat espanyol   /    Joventut precària   /    Jovent

Comentaris

Comentar