×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Trobada virtual estatal de la joventut anticapitalista i revolucionària

Aquest 29 de novembre farem una gran trobada en línia de la joventut anticapitalista que no es resigna a veure com els governs ens roben el futur, es limiten a fer mesures restrictives i culpabilitzar a la joventut mentre no toquen els interessos dels capitalistes. És el moment d'organitzar-se per a revolucionar-lo tot, Suma't!

Contracorriente

Contracorrent

divendres 20 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Sens dubte aquest ha estat l’any del coronavirus. La pandèmia ha sacsejat totes les esferes de la societat, des de la sanitat fins a l’economia, passant per l’educació i les formes de socialització, mostrant la misèria d’aquest sistema capitalista.

Entre els sectors més afectats ens trobem la joventut precària i estudiant. L’atur juvenil s’ha disparat i els únics treballs que ens esperen són curros precaris, mal pagats i sense drets.

Abans de la pandèmia la joventut ja érem un dels sectors més precaris i ara això s’aprofundeix. Tanmateix, l’única resposta que ens donen és persecució i culpabilització per a tractar d’ocultar el que està en mans de les empreses i l’Estat. Criminalitzen a la joventut mentre empresaris milionaris, polítics i periodistes s’ajunten en una festa de 150 persones.

La nostra educació també s’ha vist afectada, instituts i escoles s’han reobert amb ràtios elevadíssimes i falta de professorat i personal no docent que fa impossible mantenir qualsevol mesura de seguretat. Les universitats han imposat una docència en línia parcial o total, sense dedicar ni un sol recurs a combatre la bretxa digital i limitant qualsevol possibilitat d’autoorganització estudiantil.

El coronavirus ha mostrat clarament que els governs capitalistes només serveixen als interessos dels grans empresaris, i la coalició del PSOE i Unidas Podemos no és una excepció. El “govern més progressista de la història” es nega a intervenir la sanitat privada, finança els ERTOs d’empreses milionàries, ha apujat el pressupost de la Casa Reial, ha omplert els carrers de policies i ara augmenta el seu caràcter repressiu amb la declaració del toc de queda i l’estat d’alarma. Volen confinar-nos a la nit per a continuar explotant-nos durant el dia.

Ens diuen que ens quedem a casa, però com podem fer això mentre rescaten grans empreses, hi ha desnonaments cada dia i retallen drets conquistats pels nostres pares i avis? No podem deixar que el virus ens paralitzi i regalar-li el carrer a l’extrema dreta que sali a manifestar-se per la “llibertat” dels "pijos" del Barri Salamanca.

Per això, des de Contracorrent lluitem contra l’extrema dreta i també contra els governs “progressistes” com el del PSOE-UP que aplicant les polítiques de la dreta no fa més que sembrar el terreny perquè aquesta reculli el descontent i continuï avançant. Perquè hem de sortir a lluitar perquè no hi hagi ni un desnonament més, ni un acomiadament més, per impostos a les grans fortunes per a pagar el reforç a la sanitat, per la regularització immediata de les migrants… per les mesures realment urgents perquè la crisi no la paguem les de sempre.

Fem una crida a les i les joves combatives a organitzar-nos junts i posar en peus una gran joventut anticapitalista i revolucionària que davant a empreses i governs, que lluiti per un futur que mereixi ser viscut. Et convidem a participar en la trobada estatal virtual que estem convocant per a diumenge que ve 29 de novembre a les 17.00, en el qual discutirem com organitzar la lluita en cada escola, universitat i centre de treball.

Rebel·la’t contra aquest sistema basat en l’explotació i l’opressió anomenat capitalisme! Perquè aquesta crisi no la paguem, perquè som la generació que es va rebel·lar a Xile contra el règim hereu de Pinochet, la que va lluitar amb les armilles grogues, la que es mobilitza en el món per a salvar el planeta de les arpes del capitalisme, per Black Live Matters i cada 8M, no ens quedarem a casa mentre ens roben el futur és el moment d’organitzar-se!

Si vols participar-hi, escriu-nos


Facebook Twitter

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya