Món obrer

Triomf de les Kellys: reincorporen treballadora acomiadada per sindicalitzar-se

Avui les Kellys, cambreres de pisos i hotels, anunciaven en roda de premsa la reincorporació d'una companya acomiadada de l'hotel on netejava habitacions, per sindicalitzar-se.

dimecres 3 de juny de 2020| edició del dia

La conferència de premsa va tenir inici sobre les 9 del matí, a la plaça Ramón Berenguer situada sobre la Via Laietana a Barcelona, enfront del Grand Hotel Central. L’hotel que va acomiadar a la companya per exercir el seu dret a sindicalitzar-se. Una pràctica estesa entre les patronals d’aquest i molts altres sectors.

Al novembre de 2018, aquest hotel va acomiadar a dos -una és la seva representant sindical- de les seves nou treballadores sindicalitzades a l’associació Les Kellys. Les que encara continuen treballant estan sofrint diàriament persecució i assetjament patronal per a obligar-les a signar contractes que acaben sent externalitzacions encobertes.

La precarietat laboral, els baixos salaris, els abusos i falta de drets, són conseqüència directa de les externalitzacions que operen en la majoria dels hotels. Així com en molts altres sectors on es repeteix aquest model.

Et pot interessar: Judici contra el Grand Hotel Central de Barcelona: continuen els atacs contra Les Kellys

La incessant lluita de les treballadores auto-organitzades i la seva determinació ha retornat al seu lloc de treball a la companya. Una petita conquesta que enforteix l’organització de tothom els treballadors i les treballadores per a lluitar contra els abusos patronals, les externalitzacions i la precarietat.
temes relacionats

Món obrer   /    Precarietat laboral   /    Externalitzacions   /    Las Kellys   /    Catalunya

Comentaris

Comentar