×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Triomf de les Kellys: reincorporen treballadora acomiadada per sindicalitzar-se

Avui les Kellys, cambreres de pisos i hotels, anunciaven en roda de premsa la reincorporació d'una companya acomiadada de l'hotel on netejava habitacions, per sindicalitzar-se.

EsquerraDiari.cat

dimecres 3 de juny de 2020
Facebook Twitter

La conferència de premsa va tenir inici sobre les 9 del matí, a la plaça Ramón Berenguer situada sobre la Via Laietana a Barcelona, enfront del Grand Hotel Central. L’hotel que va acomiadar a la companya per exercir el seu dret a sindicalitzar-se. Una pràctica estesa entre les patronals d’aquest i molts altres sectors.

Al novembre de 2018, aquest hotel va acomiadar a dos -una és la seva representant sindical- de les seves nou treballadores sindicalitzades a l’associació Les Kellys. Les que encara continuen treballant estan sofrint diàriament persecució i assetjament patronal per a obligar-les a signar contractes que acaben sent externalitzacions encobertes.

La precarietat laboral, els baixos salaris, els abusos i falta de drets, són conseqüència directa de les externalitzacions que operen en la majoria dels hotels. Així com en molts altres sectors on es repeteix aquest model.

Et pot interessar: Judici contra el Grand Hotel Central de Barcelona: continuen els atacs contra Les Kellys

La incessant lluita de les treballadores auto-organitzades i la seva determinació ha retornat al seu lloc de treball a la companya. Una petita conquesta que enforteix l’organització de tothom els treballadors i les treballadores per a lluitar contra els abusos patronals, les externalitzacions i la precarietat.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques