×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Tres milions li van mostrar a Bolsonaro el seu orgull LGBT a Sao Paulo

La LGTBfòbia de Bolsonaro va xocar de front amb la multitudinària marxa de l'orgull que només en Sao Paulo va reunir a prop de 3 milions de persones.

dimarts 25 de juny de 2019
Facebook Twitter

Unes tres milions de persones van participar aquest diumenge a la Desfilada de l’Orgull LGBT de Sao Paulo, el primer sota el Govern de l’ultradretà Jair Bolsonaro i que va tenir lloc tan sols deu dies després que la Cort Suprema del Brasil tipifiqués l’homofòbia com un delicte penal.

Al llarg de la setmana, la presidenta de l’Associació de l’Orgull LGBT, Cláudia Regina García, havia anunciat que molta gent sortiria als carrers per a cridar que "ningú tornarà a casa, a l’armari o a les ’senzalas’" -els antics allotjaments d’esclaus al Brasil.

Bolsonaro va ser el blanc predilecte d’una mobilització multitudinària que va demostrar que estan disposats a defensar els seus drets, i barallar per més, contra la LGBTfòbia del president, que és recurrent en els seus discursos i els dels membres del seu gabinet.

És per això que aquest diumenge milions de persones van ocupar l’Avinguda Paulista, en el cor de Sao Paulo, on grups conformats per les més diverses edats i estils van desfilar mentre alternaven entre passades de ball i crits de contra Bolsonaro.

Sota la consigna "50 anys d’Stonewall, les nostres conquestes, el nostre orgull de ser LGBT", la munió va acompanyar animada als 19 trios elèctrics, com es coneixen als gegantescos camions de so que donen el to de la festa, durant més de sis hores.

En una gran festa a cel obert i amb forts tints polítics, diversos participants sostenien pancartes en les quals podien llegir-se frases com "La nostra arma és l’amor", "Transformem vergonya en orgull" i "Ell no, fora Bolsonaro".

Molts dels manifestants que van repudiar l’homofòbia de Bolsonaro van recordar el recent acomiadament del director de comunicació del Banc del Brasil després d’haver inclòs a actors i actrius LGBT en un comercial institucional. El govern el va convertir en un fet nacional i va forçar el seu acomiadament.

Aquesta vintena tercera edició de l’Orgull LGBT va ser a més la primera que va tenir lloc després d’una històrica fallada de la Suprema Cort del Brasil, que va tipificar fa deu dies l’homofòbia com un delicte penal similar al racisme.

Per a la presidenta de l’Associació de l’Orgull LGBT, la decisió suposa un "victòria important" per a la comunitat LGBT, però va alertar que "existeixen altres desafiaments per davant".

"De res serveix criminalitzar (l’homofòbia) si no hi ha una política de seguretat i salut per a la comunitat LGBT", va recalcar García.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"