×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Treballadors de la indústria de pintura Titanlux convoquen vaga per acomiadaments

Els treballadors d'Indústries Titan comencen vagues contra els acomiadaments els dimarts i dijous d'11 a 13 i de 15 a 17 hores al Polígon Industrial del Prat de Llobregat (Barcelona). Reproduïm el seu comunicat.

IzquierdaDiario.es

dilluns 20 de novembre de 2017
Facebook Twitter

Edición castellano

Els treballadors d’Indústries Titan, la històrica empresa de pintures Titanlux, hem convocat vaga, de dues hores per torn, a partir del dia 21 de novembre, per a tots els dimarts i dijous que resten fins a finalitzar l’any.

Amb aquesta convocatòria volem denunciar la política d’acomiadaments que estem sofrint a causa d’un ambiciós pla de reestructuració de la plantilla, que està duent a terme la direcció de l’Empresa, i que té com a únic objectiu augmentar els beneficis a costa de l’acomiadament dels seus treballadors.

Només en el que portem d’any han abandonat l’empresa més de 70 treballadors, en un primer moment amb cessaments pactats, molts d’ells sota la pressió d’amenaces vetllades d’acomiadaments, i posteriorment a través d’acomiadaments objectius.

La voluntat de l’Empresa, manifestada directament als representants dels treballadors, és la de seguir acomiadant fins a aconseguir els seus objectius econòmics: reduir en un 10% els costos salarials sobre la facturació, la qual cosa equival a eliminar un 33% de la plantilla. La via triada per a això ha estat la dels acomiadaments individuals, eludint així la via dels acomiadaments col·lectius, que obliga a demostrar a l’Empresa que realment existeixen causes legals per a això i si existisin, a negociar-les amb els representants dels treballadors.

Indústries Titan, líder del sector dels fabricants de pintures nacional, és propietat de la família Folch-Rusiñol, una de les mes importants famílies de l’alta burgesia catalana. Compta amb mes de cent anys d’història, durant els quals mai va registrar pèrdues. L’any 2016, va tancar amb una facturació de 103 milions d’euros, amb els quals va obtenir uns beneficis de 2,3 milions d’euros.

Aquesta necessitat apressant d’obtenir més beneficis, de la forma mes ràpida i fàcil, ve determinada pels forts deutes contrets pels seus propietaris en el terreny financer, a través de la participació del 25 % en la societat Famol. Aquesta societat, de la qual també formaven part la família Lara i el propietari de la marca Pispo, Isak Andic, va comprar en el 2006 un paquet d’accions del Banc Sabadell valorat en uns 500 milions d’euros, i que després de diverses ampliacions va arribar a superar els 1.300 milions. Deu anys després, amb la caiguda d’un 86 % del seu valor, han suposat unes pèrdues per als propietaris d’Indústries Titan, superiors als 90 milions d’Euros.

Aquest gran daltabaix financer ha comportat una sèrie de préstecs i refinançaments que, de forma poc ètica, han acabat traspassant-se als comptes de l’Empresa produint, a més dels acomiadaments, una gran descapitalització en forma de la venta d’un edifici industrial i terrenys de l’Empresa, i la previsible venda de la seva pròpia seu corporativa.

No ens sembla just que els treballadors paguem, en forma d’acomiadament problemes econòmics aliens a la marxa de l’Empresa. No estem d’acord en què s’externalitzin les activitats productives pròpies a empreses que funcionen amb salaris i condicions precàries.

No acceptem que s’acomiadin treballadors, per reduir els costos salarials, mentre la direcció i els alts càrrecs eludeixen la seva obligació legal de declarar en els balanços els alts salaris que cobren. No acceptem que sobrin treballadors, mentre se’ns sobrecarrega de treball amb cada nou acomiadament. No tolerem que es neguin abordar de forma seriosa i rigorosa els plans de viabilitat de l’Empresa amb els representants dels treballadors.

És per tots aquests motius que els treballadors hem decidit, en assemblea, convocar un calendari de vagues i mobilitzacions, que no cessarà fins a aconseguir que no hi hagi ni un sol acomiadament més; que es readmetin a tots els treballadors acomiadats i que es busquin mesures alternatives per solucionar un problema que els treballadors no hem creat.

El Comitè lntercentros
Co.bas UGT


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria